Κάποιος να τον μαζέψει: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις χυδαίες δηλώσεις Μπέου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ξαναχτύπησε» τη νύχτα ο δήμαρχος Βόλου

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. photo screenshot via youtube, opentv




Χυδαία ομοφοβική επίθεση εξαπέλυσε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην πρώτη ομιλία του σε ψηφοφορους του μετά την επανεκλογή του.

Αφού ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, έστρεψε τα «βέλη» του κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανέφερε πως θα ήθελε δύο αγόρια με τον σύντροφό του μέσω παρένθετης μητέρας.

«Δηλαδή τι θέλεις να πεις εσύ τώρα με τα κανάλια που σε προβάλουν; Ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π@@στ@δ@ς;» είπε ο Αχιλλέας Μπέος σχολιάζοντας την παραπάνω τοποθέτηση.

Δείτε βίντεο με όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος:




Μάλιστα, κάποια από τα κανάλια που μετέδιδαν ζωντανά τις δηλώσεις του, διέκοψαν τη σύνδεση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκλογική βραδιά με τον Νίκο Χατζηνικολάου, και κληθείς να αναφερθεί στις δηλώσεις του για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Μπέος είπε:

«Εγώ είμαι ένας άνθρωπος απλός, λαϊκός, μιλάω μια γλώσσα της αλήθειας. Ούτε υποκριτής είμαι, ούτε πολιτικός απατεώνας και δεν με νοιάζει το πολιτικό κόστος. Για τρίτη θητεία είμαι σε αυτήν την θέση γιατί μου την έχει δώσει ο κόσμος», προσέθεσε ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Βόλου.

«Με μεγάλη χαρά», είπε ο Αχιλλέας Μπέος, απαντώντας σε δηλώσεις Κασσελάκη πως θα πρέπει η δικαιοσύνη να ασχοληθεί με τις δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου για το πρόσωπο του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας:

«Καμία Δικαιοσύνη και κανένας νόμος δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος. Το Σύνταγμα μιλάει για ελευθερία λόγου και έκφρασης. Εγώ μιλάω και εκφράζομαι ελεύθερα και προσπαθώ με αυτήν την μόρφωση που έχω: τελειόφοιτος δημοτικού είμαι, να μην προσβάλλω».

Σε δηκτικό σχόλιο του κ. Χατζηνικολάου ότι «δεν φαίνεται να το προσπαθείτε και πολύ», ο κ. Μπέος αποκρίθηκε: «Δηλαδή να αλλοιώσω την προσωπικότητα μου; Να γίνω υποκριτής; Να βάλω άλλο κοστούμι και άλλο πρόσωπο; Να βγαίνω και να λέω “οι προοδευτικές δυνάμεις και οι συνεργασσίες”; Ποιοι κυβερνάνε 40 χρόνια; Οι δικηγόροι και οι γιατροί… Τι θα πουν στον κόσμο; Ότι αυτός δεν μιλάει καλά; Εμένα μιλάει το έργο μου. Τι να κάνω ξαφνικά; Να φορέσω καλσόν; Τι να πούμε τώρα;».

«Θα χαμηλώσω τους τόνους αν χαμηλώσουν κι αυτοί. Δεν είναι πρότυπο οι δηλώσεις του κ. Κασσελάκη, έναν μήνα είναι στην Ελλάδα¨. Έχω φίλους ομοφυλόφιλους, έχω βγει έξω μαζί τους… Στον κ. Κασσελάκη να κάνετε μια ερώτηση: μου είπαν ότι τον ψάχνουν στην Ιαπωνία, για ψάξτε το κι εσείς», είπε ο Αχιλλέας Μπέος.

Η αντίδραση Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια των δικών του δηλώσεων, ερωτώμενος για τις δηλώσεις του κ. Μπέου ανέφερε ότι περιμένει από τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Λίγο αργότερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν:

«Περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του Ν. 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για τη ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη)».

Τονίζουν πως θεωρούμε, ότι «είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε μα τον νόμο 4215/ 2014 για τη ρητορική του μίσους». Προσθέτουν πως η σεξιστική επίθεση του Μπέου ήταν «κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε κάνει ο Αμβρόσιος».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως «δεν είναι απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο».

Το ΠΑΣΟΚ μέσα από ανακοίνωσή του ανέφερε: «Η χυδαία και ομοφοβική αναφορά του κ. Μπέου σε πανελλήνια μετάδοση καθιστά την Πολιτεία υπεύθυνη για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών.

Λογικές και πρακτικές που αντιτίθενται στα δημοκρατικά ιδεώδη, που έχουν κατακτηθεί στη χώρα μας με δημοκρατικούς αγώνες, ενισχύουν το μίσος και σπέρνουν τη διχόνοια στην ελληνική κοινωνία. Χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, η αυτονόητη καταδίκη του σκοταδισμού και της ομοφοβίας».

Οι «δήμαρχοι του 100%»: Ποιοι είναι οι έξι υποψήφιοι που κέρδισαν την απόλυτη πλειοψηφία στους δήμους τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: