Υποψήφιος για καλύτερος αθλητής της χρονιάς στον κόσμο ο Μίλτος Τεντόγλου που αποδεικνύει συνεχώς πόσο σπουδαίο παιδί είναι: Αλματα σε πάρκο του Γέρακα για τη χαρά του παιγνιδιού! [videos]

FILE PHOTO: Miltiadis Tentoglou of Greece competes in the Men’s Long Jump final at the World Athletics Championships Budapest, Hungary, 24 August 2023. EPA/ROBERT GHEMENT




Στην τελική λίστα των 11 υποψηφίων για το βραβείο του καλύτερου αθλητή της χρονιάς, συμπεριελήφθη ο Ελληνας πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου.

Πριν από λίγες ημέρες ο Τεντόγλου ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται στην τελική 3αδα για τα αντίστοιχα βραβεία της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (Ντουπλάντις και Ινγκεμπρίγκτσεν οι άλλοι δύο) και τώρα μπήκε πλέον μπήκε και στην τελική λίστα της World Athletics.

Φυσικά κι εδώ συμπεριλαμβάνονται οι Ντουπλάντις και Ινγκεμπρίγκτσεν, ενώ υπάρχει και ο Κάρστεν Βάρχολμ, αλλά και ο βαδιστής Αλβάρο Μαρτιν. Μόλις δύο αθλητές είναι από τις ΗΠΑ, με τον έναν (Λάιλς) να θεωρείται φαβορί το το βραβείο.

 

Η λίστα με τους 11 υποψήφιους

ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (Ελλάδα, μήκος)
Νίραζ Τσόπτα (Ινδία, ακόντιο)
Ράιαν Κράουζερ (ΗΠΑ, σφαίρα)
Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία, επί κοντώ)
Σουφιάν Ελ Μπακαλί (Μαρόκο, 3.000μ στιπλ)
Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (Νορβηγία, 1.500μ)
Κέλβιν Κίπτουμ (Κένυα, μαραθώνιος)
Πιρς ΛεΠαζ (Καναδάς, δέκαθλο)
Νόα Λάιλς (ΗΠΑ, 100μ., 200μ.)
Αλβάτο Μαρτίν (Ισπανία, βάδην)
Κάρστεν Βάρχολμ (Νορβηγία, 400μ. εμπ)

Πέρα από τα σπουδαία αθλητικά του κατορθώματα, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν χάνει ευκαιρία να αποδεικνύει ότι είναι και ένα εξαιρετικό παιδί.

Πρόσφατα βρέθηκε σε έναν κήπο στο Γέρακα προσκεκλημένος από τον αθλητή Γιώργο Δεμέναγα.

Μαζί του βρέθηκαν οι δύο πρωταθλητές Δημήτρης Τσιάμης και Νίκος Ανδρικόπουλος.

Ο Γιώργος Δεμέναγας διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνες άνευ φόρας, έχοντας φτιάξει ένα μικρών διαστάσεων σκάμμα στον κήπο του. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει και έναν μικρό διάδρομο, ώστε ο εκάστοτε αθλητής να μπορεί να πάρει λίγη φόρα.

Κατα κύριο λόγο, οι άνθρωποι που παίρνουν μέρος δεν είναι επαγγελματίες, αλλά ερασιτέχνες και άνθρωποι της γειτονιάς, οι οποίοι παρευρίσκονται για να περάσουν μια διασκεδαστική «αυτοσχέδια» αθλητική ημέρα.

Eίχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν με τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Μίλτο Τεντόγλου.

Ο διοργανωτής μάλιστα, φρόντισε να παρίστανται και κριτές με μεζούρα ώστε να μετρούν τα άλματα.

Οι άνθρωποι της γειτονιάς φαίνεται να το ευχαριστήθηκαν δεόντως, καθώς είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν με τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος έκανε άλματα άνευ φοράς αλλά και άλματα μικρής φόρας.

Μετά από 123 χρόνια, η ΔΟΕ επαναφέρει το κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αποφασίζει για την τύχη της άρσης βαρών, που «ταλαιπωρείται» από το ντόπινγκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: