Οι Κούρδοι χτυπούν τουρκικές θέσεις στη Συρία: Η Άγκυρα αμφισβητεί την ύπαρξη νεκρών * Νέες σφοδρές επιδρομές

File Photo: Γυναίκες μαχήτριες του PKK. EPA, AFP FILES, RAMZI HAIDAR




Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι σκότωσαν πέντε Τούρκους στρατιώτες σε επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε απάντηση για τις τουρκικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό τους.

Σύμφωνα με τις SDF, οι επιχειρήσεις έλαβαν χώρα χθες Πέμπτη κατά δύο στρατιωτικών βάσεων όπου στάθμευαν τουρκικά στρατεύματα.

  • Στην Άγκυρα, αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας διέψευσε σήμερα ότι οι SDF σκότωσαν πέντε Τούρκους στρατιώτες. Όταν ρωτήθηκε σε σχέση με την ανακοίνωση των SDF, ο αξιωματούχος απάντησε: “Ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι αληθής”.

Η Τουρκία διεξήγαγε σήμερα νέα πλήγματα εναντίον στόχων σε περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία, όπως οι μεγάλοι σταθμοί παραγωγής αερίου, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

  • Σύμφωνα με τους Κούρδους αξιωματούχους, ο απολογισμός από τα πλήγματα που οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Πέμπτη στη βόρεια Συρία ανέρχεται σε 15 νεκρούς, εκ των οποίων οκτώ άμαχοι.

Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένα μέλος των τουρκικών ειδικών δυνάμεων υπέκυψε στα τραύματά του, τα οποία υπέστη στη βόρεια Συρία όπου ο στρατός της Άγκυρας διεξάγει σφοδρά πλήγματα εναντίον θέσεων των Κούρδων μαχητών.

Ο αστυνομικός αυτός τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης σε πυραυλική επίθεση εναντίον τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Νταμπίκ, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το κυβερνείο της Γκαζιαντέπ, επαρχία που συνορεύει με τη Συρία όπου νοσηλεύτηκε.

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στην περιοχή της επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη”, που η Τουρκία διεξήγαγε το 2016-2017 εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG).

Η Τουρκία απέδωσε την επίθεση στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και στις YPG και σε “αντίποινα” διεξήγαγε πλήγματα στη βόρεια Συρία τη χθεσινή νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, που είχε αναφέρει το βράδυ της Πέμπτης ότι δύο μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας είχαν τραυματιστεί βαριά και νοσηλεύονταν στην Τουρκία.

  • Η Άγκυρα χαρακτηρίζει τις YPG — εταίρους των ΗΠΑ στην μάχη κατά των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος — “τρομοκράτες” και τις θεωρούν ως επέκταση του ΡΚΚ, το οποίο χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και τους δυτικούς συμμάχους της.

Η Άγκυρα διεξάγει από το βράδυ της Κυριακής σφοδρά αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων του PKK και των YPG στη βόρεια Συρία, σε αντίποινα για μια επίθεση την Κυριακή στην Άγκυρα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΡΚΚ, και κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Μια σειρά πληγμάτων σε υποδομές και στόχους αστικούς και στρατιωτικούς που εξαπέλυσε η Τουρκία την Πέμπτη στη βορειοανατολική Τουρκία — όπου οι Κούρδοι έχουν εγκαταστήσει μια αυτόνομη διοίκηση — προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων, σύμφωνα με τους Κούρδους αξιωματούχους.

Ο αρχηγός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF, συνασπισμός του οποίου ηγούνται οι Κούρδοι και που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ) Μαζλούμ Αμπντί, διέψευσε την Τετάρτη ότι οι δράστες της επίθεσης στην Άγκυρα είχαν εκπαιδευτεί στη Συρία, όπως βεβαιώνει η Άγκυρα.

Ένας άλλος Τούρκος στρατιώτης που τραυματίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στο βόρειο Ιράκ και νοσηλεύτηκε στην πόλη Γκαζιαντέπ πέθανε επίσης σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Καμισλί, Syrian Arab Republic

Ξεκίνησε ο νέος πόλεμος; Γενναία επίθεση των Κούρδων ανταρτών εναντίον των στρατιωτών του Αττίλα: Κτύπησαν τουρκική στρατιωτική βάση στη βόρεια Συρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: