«Η Ηγουμενίτσα γίνεται η κρίσιμη δυτική πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη»: Oμιλία Μητσοτάκη στην τελετή παραχώρησης του λιμανιού σε ιδιώτες [βίντεο]

epa10909091 Prime Minister of Greece, Kyriakos Mitsotakis. EPA, VASSIL DONEV




Η Ηγουμενίτσα γίνεται στάση στη μεγάλη πορεία μετασχηματισμού της πατρίδας μας.

Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Η Ηγουμενίτσα γίνεται η κρίσιμη δυτική πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη και η γέφυρα που συνδέει το Ιόνιο, την Αδριατική και τη Μεσόγειο, εξασφαλίζοντας σημαντική ώθηση σε πολλούς τομείς, είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για σύμπραξη συμβατή με τις εθνικές ανάγκες αφού το Δημόσιο παραμένει μέτοχος με 33% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και το 85% του ετήσιου τέλους επιστρέφεται στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για νέα έργα.

«Είχα δεσμευτεί στην τοπική κοινωνία ότι η επένδυση θα συνοδεύεται με ικανοποίηση χρόνιου αιτήματος παραχώρησης 6.000 στρεμάτων της παραλιακής ζώνης στην τοπική αυτοδιοικηση κι αυτό υλοποιείται, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης σε εκκολαπτόμενη στρατηγική συμμαχία με την Ιταλία «που διευρύνεται με την παρουσία του ομίλου Grimaldi, όμιλος με τεχνογνωσία και στην απανθρακοποίηση των λιμανιών για πράσινη μετάβαση.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Γεραπετρίτης: Kαμία κρυφή ή φανερή συμφωνία με την Τουρκία για αποστρατικοποίηση των νησιών

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: