Οι δυο στους τρεις κατοίκους του Βόλου ψηφίζουν Μπέο, σύμφωνα με την Opinion Poll: Βγαίνει από την πρώτη Κυριακή

O δήμαρχος τπου Βόλου Αχιλλέας Μπέος με μια σκούπα στο χέρι μετα τις πλημμύρες. Photoscreenshot via fb Αχιλλέας Μπέος




Άνετη νίκη και επανεκλογή του Αχιλλέα Μπέου στο δήμο Βόλου, από την πρώτη κιόλας Κυριακή, δείχνει δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Opinion Poll για λογαριασμό του τοπικού ιστότοπου TheNewspaper.gr.

Η έρευνα έγινε σε εξεταζόμενο πληθυσμό ηλικίας άνω των 17 ετών με δικαίωμα ψήφου σε μέγεθος δείγματος: 637 νοικοκυριά, το χρονικό διάστημα: από 25/9 έως 27/9/2023.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης οι πολίτες σε ποσοστό 65,2% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι από το συνολικό έργο της δημοτικής αρχής, ενώ λίγο δηλώνει το 16,3% και καθόλου το 17,8%.

Πάνω από 60% δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν

Οι ερωτώμενοι πολίτες του Βόλου απαντούν σε ποσοστό 61,9% ότι επιθυμούν να επανεκλεγεί το Αχιλλέας Μπέος στο αξίωμα του δημάρχου και για την επόμενη θητεία. Το 31,3% επιθυμεί να εκλεγεί κάποιος άλλος υποψήφιος, ενώ το 6,8% δεν απαντά.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Ο Αχιλλέας Μπέος καταγράφει τις περισσότερες θετικές και τις περισσότερες αρνητικές γνώμες των ερωτώμενων πολιτών. Το 67,2% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον δήμαρχο Βόλου, ενώ το 30,7% έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη.

Τεράστιο πρόβλημα αναγνωρισιμότητας έχει ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπαπέτρος, καθώς το 24,5% δηλώνει ότι τον έχει ακουστά, αλλά δεν έχει σαφή άποψη για εκείνον, ενώ το 5,2% δεν τον γνωρίζει καν. Οι θετικές γνώμες για το πρόσωπό του ανέρχονται σε 38,8% και οι αρνητικές σε 14,4%.

Οι Βολιώτες δεν έχουν σαφή άποψη για τον υποψήφιο της Λαϊκής Συπείρωσης Απόστολο Ριζόπουλο, αφού τι 44,3% δηλώνει ότι τον έχει απλά ακουστά, ενώ τι 6,2% ότι δεν τον γνωρίζει.

Πρόθεση ψήφου

Στο πιο κρίσιμο ερώτημα της δημοσκόπησης ο Αχιλλέας Μπέος αποδεικνύεται αδιαφιλονίκητο φαβορί για την επόμενη Κυριακή, καθώς το 60,4% πρόκειται να τον ψηφίσει. Κάτω από το 20% κινείται ο δικηγόρος Ν. Παπαπέτρος και στο 4,1% ο Απόστολος Ριζόπουλος.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που αγγίζει το 10,5% μία εβδομάδα πριν οι πολίτες προσέλθουν στις κάλπες. Το 2,5% δηλώνει ότι θα απέχει από τη διαδικασία.

Πρόθεση με αναγωγή στα έγκυρα

Στο 62,2% σκαρφαλώνει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ενώ ούτε με την αναγωγή ο Ν. Παπαπέτρος δεν φαίνεται να ξεπερνά το ψυχολογικό όριο του 20%.

Το 4,2% ψηφίζει Απόστολο Ριζόπουλο, ποσοστό που εμπεριέχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω του δειγματοληπτικού σφάλματος του μεγέθους, καθώς μπορεί να κινηθεί και πιο αυξητικά. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10,8%.

Ταυτότητα της έρευνας

  • Πραγματοποιήθηκε από την Opinion Poll Αριθμός μητρώου ΕΣΡ 49.
  • Περιοχή διεξαγωγής: Δήμος Βόλου
  • Μέγεθος δείγματος: 637 νοικοκυριά
  • Χρονικό διάστημα: 25-27/9/2023
  • Μέθοδος δειγματοληψίας: Πολυσταδιακή τυχαία δειγματοληψία με χρήση quota βάσει γεωγραφικής κατανομής.

Πηγή thenewspaper.gr

Μπέος εκτός ελέγχου: Μια εβδομάδα πριν τις δημοτικές επιτέθηκε σε πλημμυροπαθή – Προκάλεσε και επεισόδιο έξω από εκλογικό κέντρο αντιπάλου του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: