Η αντίδραση του Ισραήλ θα περιλαμβάνει φωτιά και σίδερο: Ας ετοιμαστούμε για αναταράξεις που θα προκαλέσουν παγκόσμιο πολιτικο-διπλωματικό “σεισμό”… (video)

epa10922648 People walk around United Nations Headquarters before a United Nations Security Council meeting about the war between Israel and Hamas at United Nations headquarters in New York, New York, USA, 16 October 2023. EPA, EDUARDO MUNOZ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, σε όλο τον πλανήτη, η τρομακτικών διαστάσεων επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς εναντίον του πανίσχυρου, όπως πιστεύαμε όλοι, Ισραήλ.

Ως αποτέλεσμα του κτυπήματος χάθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους παιδιά και γυναίκες. Εάν έχουν ίχνος αλήθειας οι ισχυρισμοί για τους σφαγιασμούς γυναικοπαίδων, αυτοί που εκτέλεσαν τα εγκλήματα, ΔΕΝ είναι άνθρωποι. Πως μπορεί να σφαγιάζονται παιδάκια; Πρόκειται για φρικτά εγκλήματα πολέμου, τα οποία πρέπει να τιμωρηθούν στον ύψιστο βαθμό.

Και θα υπερτόνιζα τα παραπάνω όποιος και αν ήταν ο ένοχος. Δεν χαρίστηκα ποτέ στο Ισραήλ. Αλλά, σε τούτη την περίπτωση, το Εβραϊκό Κράτος είναι το μεγάλο θύμα. Δέχθηκε άνανδρη και ασύμμετρη επίθεση και η όποια αντίδραση του είναι δυστυχως δικαιολογημένη. Η συντριπτική πλειοψηφια των Παλαιστινίων είναι και αυτοί θύματα της Χαμάς.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η αντίδραση του Εβραϊκού Κράτους θα περιλαμβάνει φωτιά και σίδερο. Δεν μπορούμε να φανταστούμε καν τις συνέπειες. Αλλά η οργή των Εβραίων είναι τόσο μεγάλη, που σίγουρα η Λωρίδα της Γάζας θα είναι σεληνιακό τοπίο την επόμενη ημέρα.

  • Και το καταγράφουμε διότι είναι γνωστός ο τρόπος αντίδρασης των Ισραηλινών, όταν πιστεύουν πως είναι τα θύματα. Δεν αφήνουν ούτε πουλί να πετάξει στο θέατρο των επιχειρήσεων… Συμφωνούμε με αυτό; Φυσικά όχι.

Το καλύτερο για όλους θα ήταν να έχουμε επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση. Πριν από την τρομακτική επίθεση. Αλλά αυτό -με τα σημερινά δεδομένα- δεν θα συμβεί. Ούτε η Χαμάς το θέλει, και πολύ περισσότερο το πληγωμένο Ισραήλ.

Τα μέλη της κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» μόνο μία λέξη έχουν στο μυαλό τους: ΕΚΔΙΚΗΣΗ, τίποτα άλλο. Οπότε ας ετοιμαστούμε για αναταράξεις που θα προκαλέσουν παγκόσμιο πολιτικο-διπλωματικό» σεισμό.

Το Εβραϊκό Κράτος μετρά τους φίλους του. Επειδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το θύμα κέρδισε μία απρόσμενη υποστήριξη και γνήσια συμπαράσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ούτε στα πιο τρελά όνειρα του Μπενιαμίν Νετανιάχου θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Μόνο η Χαμάς μπορούσε να δώσει τόσο μεγάλο …δώρο στο Ισραήλ. Ομιλούμε για μία «νέα κατάσταση πραγμάτων, όπου ξεχώρισαν, οι «δυνάμεις του καλού» και οι παρανοϊκοί τρομοκράτες.

Η Κύπρος και η Ελλάδα τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή υπέρ του Εβραϊκού Κράτους καταδικάζοντας και την πράξη και τους ηγέτες της Χαμάς που …κατοικοεδρεύουν στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας. Καλώς έπραξαν, απέναντι σε ένα παρανοϊκό Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παραμένει επιτήδειος ουδέτερος για να αποκομίσει πάλι οικονομικά και άλλα οφέλη.

Όμως γι’ αυτό ευθύνονται απόλυτα οι Αμερικανοί και οι Δυτικοί εταίροι τους, διότι επιτρέπουν -ενώ δολοφονούνται γυναικόπαιδα στο Ισραήλ και το συριακό Κουρδιστάν- στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας να τους προσβάλει και να επιλέγει τους αυταρχικούς της γης. Και εσχάτως αποκτήσαμε πολλούς τέτοιους και στην Ευρώπη.

Ο Ερντογάν εξύβρισε ξανά τις Ηνωμένες Πολιτείες και έδειξε τον αντισημιτισμό του και την απέχθεια στο Ισραήλ σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για το Εβραϊκό Κράτος, που υποτίθεται τάχθηκε να προστατεύει η Ουάσιγκτον. Ε, και; θα πείτε και θα έχετε δίκιο.

  • Δεν τρέχει τίποτα για τους Δυτικούς. Φανταστήκατε τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα και η Κύπρος, είχαν κάνει το ένα τοις εκατό των αθλιοτήτων της κατοχικής δύναμης; Οι Αμερικανοί θα είχαν πέσει να «φάνε» τις δύο κυβερνήσεις, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όμως, τα ψέματα έχουν τελειώσει για την Αμερική, η οποία με τη στάση της προσβάλλει τους πραγματικούς και γνήσιους συμμάχους της.

Σε τούτη την άνευ προηγουμένου σύγκρουση, θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Θεωρώ ότι η Αθήνα και η Λευκωσία έχουν επιλέξει την ορθή πλευρά της Ιστορίας, αλλά πρέπει να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στη σχέση τους με χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αν και δεν έχουν ιδιαίτερες συμπάθειες για τα αφεντικά της Χαμάς, τους Μουλάδες του Ιράν, μπορεί να αντιδράσουν περίεργα σε μία ξεκάθαρη υποστήριξη στο Εβραϊκό Κράτος.

Θα απαιτηθούν καθαρές κουβέντες. Τέλος πάντων, δεν πρέπει να κρατούν, οι δύο χώρες μας, δύο σχοινιά, όπως κάνει η Τουρκία. Αλλά είναι απαραίτητο να τονιστεί σε όλους τους τόνους και προς όλες τις πλευρές, ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους: ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν κουραστεί να αντιμετωπίζονται με υποτιμητικό τρόπο και πάντα με το αν θα ενοχληθεί η όχι, η Τουρκία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πιστεύω απόλυτα και δεν με χαλάει καθόλου να το καταθέσω, πως η τρομοκρατική Χαμάς ΔΕΝ αντιπροσωπεύει τους Παλαιστίνιους. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Άλλο Χαμάς και Χαζμπολάχ, και άλλο οι Παλαιστίνιοι, που θέλουν ειρήνη και απορρίπτουν την τρομοκρατία των τσιρακιών του Ταγίπ Ερντογάν.

Θα θυμίζω ξανά και ξανά ότι ο ισλαμιστής Τούρκος πρόεδρος φιλοξενεί τους εκπροσώπους της πιο σκληρής πτέρυγας της Χαμάς στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις. Θα θυμίζω ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους τρομοκράτες του για να εκφοβίζει αλλα και να σκοτώνει…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων που αφορά μεταξύ άλλων το γνωστό βίντεο του Αλ Τζαζίρα, το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως αποκάλυψη μίας τεράστιας διαφθοράς, είχαμε μία μεγάλη ανατροπή.

Απαλλάχθηκε απ’ όλες τις κατηγορίες ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης, που είχε θέση στο περίφημο βίντεο του καταριανού καναλιού. Στο ίδιο βίντεο είχαμε δει τον πρώην πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη και τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Τζιοβάνη.

Δεν έχω καμία πρόθεση να αμφισβητήσω την απόφαση της κυπριακής Δικαιοσύνης. Θα μπορούσα να προβλέψω ότι θα αθωωθούν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Όμως, ενοχλεί αφάνταστα το γεγονός ότι στο τέλος δεν θα τιμωρηθεί κανείς για το καραμπινάτο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων», για το οποίο ξένα μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν μέλη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της Κύπρου.

Στο νέο κατηγορητήριο, το όνομα του δικηγόρου απουσιάζει, άρα είναι αθώος. Εκτός αν οι εισαγγελείς επανέλθουν και απαγγείλουν άλλες κατηγορίες, που δεν νομίζω. This is Cyprus, λοιπόν…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Η κ. Αννίτα Δημητρίου όλα καλά; Η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και του ΔΗΣΥ, πως την είδε τη δουλειά; Θα συνεχίσει να έχει και να προωθεί την απαράδεκτη θέση των προηγούμενων προέδρων του κόμματος, για λύση που θα παραδίδει και τις ελεύθερες περιοχές υπό τη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας; Αν είναι ορθές οι ενημερώσεις των ξένων πρεσβειών, η κ. Δημητρίου ακολουθεί το μονοπάτι που οδηγεί και στον προσωπικό της γκρεμό.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Απαιτούμε να διαβάσουμε το πόρισμα για τα άθλια και καταδικαστέα επεισόδια στη Λεμεσό και τη Χλώρακα, εναντίον μεταναστών και προσφύγων. Είχαν συμμετοχή ξενοκίνητα ακροδεξιά εθνικιστο-ισλαμικα στοιχεία. Πρέπει να ενημερωθεί ο λαός…

Απαιτούμε να πληροφορηθούμε πιο είναι το «στάτους» της υπόθεσης στο υπουργείο Υγείας με τον καυγά των δύο κυριών. Η υπόθεση δεν πρέπει να κουκουλωθεί.

ΤΕΛΟΣ, ζητούμε από τους εισαγγελείς να μας πληροφορήσουν αν ασχολήθηκαν με το σκάνδαλο της χρηματοδότησης του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) από ξένους ολιγάρχες που αγόρασαν «χρυσά διαβατήρια» και μπορεί να ξέπλυναν και βρώμικο χρήμα

Αυτά με την υπενθύμιση ότι δεν ξεχνούμε πως η διαφθορά έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην Κύπρο και το λαό της.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

«Στεγνή» δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πιθανή στρατιωτική ανάμειξη των ΗΠΑ: Λοιπόν, δεν έχουμε σχέδια για μπότες στο έδαφος ή στρατιωτική δράση σε αυτό το σημείο!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: