Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων: Στο ναδίρ οι σχέσεις του Λευκού Οίκου με τον Ερντογάν, επιλέγουν φαίνεται τη διευθέτηση “ούτε φίλοι, ούτε εχθροί”… (video)

Στιγμιότυπο από το βίντεο της ανταπόκρισης του Μιχάλη Ιγνατίου που ανήρτησε το ΑCTION 24 στο You Tube




Σίγουρα οι σχέσεις δεν ήταν καλές πριν από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Το φώναζε ο Ταγίπ Ερντογάν, το έδειχνε με όλους τους τρόπους. Τώρα περισσότερο παρά ποτέ οι σχέσεις είναι στο ναδίρ.

Έτσι ξεκίνησε την ανταπόκρισή του για το δελτίο ειδήσεων του Action24 και του Omega Channel της Κύπρου, ο Μιχάλης Ιγνατίου. Μετέδωσε και τα εξής:

Οι Αμερικανοί επέλεξαν τον πιο στενό τους σύμμαχο. Και δεν επέλεξαν την Τουρκία, αλλά το Ισραήλ.

Παρ’ όλα αυτά, δεν θα ακούσεις κανένα Αμερικανό αξιωματούχο να το παραδεχθεί δημόσια. Βρίσκονται σε απόλυτη άρνηση.

Είμαστε στη φάση που ο Ερντογάν δεν επιθυμεί να είναι φίλος της Αμερικής και γενικά της Δύσης. Απαιτεί δε από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώριση της Τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης εις βάρος του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Αυτό δεν θα το δεχθούν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί θα αναγκαστούν να δεχθούν μία σχέση στο στιλ: ούτε φίλοι, ούτε εχθροί. Αλλά μπορεί και να αναγκαστούν εκ των γεγονότων να αποδεχθούν την προδιαγεγραμμένη μοίρα των αμερικανοτουρκικών σχέσεων. Δηλαδή τη ρήξη.

Θα φανεί πάντως σύντομα, διότι το πρόβλημα είναι μέσα στο σπίτι τους. Εάν δεν επαναφέρουν στην τάξη τον Ερντογάν, τότε θα μπορεί ο κάθε σύμμαχος τους να κάνει του κεφαλιού του.

  • Χθες και μετά τα παραλήρημα του Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ και της Δύσης, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν αναγκάστηκε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

Όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, ο Αμερικανός υπουργός “καταδίκασε και πάλι τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ”.

Το γεγονός ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέλεξε να τοποθετήσει αυτή την επιθετική δήλωση του υπουργού στην ανακοίνωση, αποδεικνύει και τη μεγάλη διαφορά απόψεων με την Άγκυρα. Ομιλούμε για χάσμα.

Αν και δεν γίνεται αναφορά στην απάντηση του Χακάν Φιντάν, αυτή την γνωρίζουμε. Δεν θα τολμήσει να πει κάτι διαφορετικό από τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας.

Εικοσιτέσσερις ώρες πριν είχε μιλήσει ο ίδιος ο Ερντογάν. Υποστηρίζει πλήρως την τρομοκρατική οργάνωση, η οποία διαθέτει γραφεία στην Τουρκία και λαμβάνει προστασία από την τουρκική κυβέρνηση.

Οι δυο υπουργοί “συζήτησαν επίσης την πρόοδο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ”, η οποία, όμως, φαίνεται πως “σκάλωσε” πάλι.

Ο Ερντογάν έστειλε το αίτημα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, αλλά ο πρόεδρος της δεν το είχε παραπέμψει μέχρι τη στιγμή της συνομιλίας των δύο υπουργών, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία ελέγχεται πλήρως από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι υπάρχει απέραντη διαφωνία για το θέμα της άνανδρης επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ενώ παραμένει ανοικτό το μείζον -για την Αμερική- θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

  • Είχαμε και ένα άλλο θέμα που αφορά την Τουρκία.

Ο πιο φιλότουρκος Αμερικανός γερουσιαστής, ο Λίντσεϊ Γκράχαμ, Ρεπουμπλικανός από τη Νότια Καρολίνα, δήλωσε ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε τεράστιο πρόβλημα για το ΝΑΤΟ, μετά την ανακήρυξη του Ισραήλ σε εγκληματία πολέμου από τον ισλαμιστή Ερντογάν.

Ο Γκράχαμ, που παλαιότερα έσωσε τον Ερντογάν από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις, παρομοίασε τον Τούρκο πρόεδρο με την ομάδα των Squad -είναι οι τέσσερις βουλευτίνες του Δημοκρατικού Κόμματος, που οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν αριστερές με εξτρεμιστικές ιδέες.

Είναι ο τρίτος Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής που επιτίθεται στην Τουρκία. Και έχει σημασία διότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, δυστυχώς, και πριν από την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν φιλικό προς τον Ερντογάν.

Φαίνεται τώρα, ότι η επίθεση στο Ισραήλ αλλάζει αυτά που γνωρίζαμε.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Μετά την ευθεία απειλή του Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ ότι δήθεν θα επιτεθεί…νύχτα: Έχει σκεφθεί κανείς τι θα συνέβαινε σήμερα στην Κύπρο εάν κέρδιζε το “ναι” στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: