Οι Αμερικανοί άδειασαν τον Ερντογάν για τη Χαμάς: Είναι τρομοκρατική οργάνωση, τρομακτικές και φρικτές οι επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ




Η θέση μας για τη Χαμάς είναι ξεκάθαρη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτήρισαν τη Χαμάς Ξένη Τρομοκρατική Οργάνωση το 1997 λόγω της προμελετημένης, πολιτικά υποκινούμενης βίας που ασκεί εναντίον στόχων αμάχων.

Την παραπάνω απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ Λένας Αργύρη, του ανταποκριτή του Σταρ Δημήτρη Σουλτογιάννη και άλλων δημοσιογράφων, σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του ισλαμιστή πρόεδρόυ της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες …δόξαζε τους τρομοκράτες της Χαμάς για τις επιθέσεις τους εναντίον Ισραηλινών αμάχων.

Ο εκπρόσωπος τόνισε επίσης:

Όπως απεδειξε ξεκάθαρα η Χαμάς με τις τρομαχτικές και φρικτές επιθέσεις στις 7 Οκτωβρίου, είναι ταυτισμένη με την τρομοκρατία. Η Χαμάς έχει επιδεινώσει και διαιωνίσει τα δεινά του παλαιστινιακού λαού σε κάθε βήμα αυτής της κρίσης. Οι τρομοκράτες της Χαμάς δεν εκπροσωπούν ούτε προωθούν τις φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού για αξιοπρέπεια και ειρήνη.

  • ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Μετά από αρκετές ημέρες αμφισημίας ο Ερντογάν χρειάστηκε μόλις 7 λέξεις για να τοποθετηθεί.

Η Χαμάς, είπε, είναι «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους». Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος (ΑKP), ο Ερντογάν χαρακτήρισε «απάτη τα δάκρυα της Δύσης για το Ισραήλ» και κατήγγειλε ότι χώρες εκτός της περιοχής ρίχνουν λάδι στη φωτιά στο όνομα της υποστήριξης του Ισραήλ σημειώνοντας ότι μπορεί η Δύση να νιώθει πως χρωστάει κάτι στο εβραϊκό κράτος, αλλά η Τουρκία «δεν του χρωστάει τίποτε».

«Η σιωπή για το μακελειό στη Γάζα εκείνων που όρθωσαν το ανάστημά τους κατά του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πιο ρητή έκφραση υποκρισίας», υποστήριξε ο Ερντογάν. Και επεσήμανε ότι η Τουρκία «δεν έχει κάποιο πρόβλημα γενικά με το Ισραήλ», αλλά «με τις ισραηλινές πολιτικές έναντι των Παλαιστινίων».

Χρησιμοποιώντας σκληρή απαράδεκτη γλώσσα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα αντιστοιχούν σε πνεύμα «δολοφόνων και ψυχικά ασθενών».

Το Ισραήλ σκοτώνει παιδιά, ανέφερε σε έντονο ύφος απευθυνόμενος στο ακροατήριό, το οποίο αποτελείτο κυρίως από βουλευτές του ΑΚΡ, το οποίο διέκοπτε την ομιλία του φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Μέγας είναι ο Αλλάχ» (Αλλάχου ακμπάρ), «Στεκόμαστε δίπλα στην Παλαιστίνη» και «Στάσου όρθιος, μη λυγίζεις».

  • Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

We have been clear about our position on Hamas. The United States designated Hamas as a Foreign Terrorist Organization in 1997 due to its premeditated, politically motivated violence perpetrated against noncombatant targets.

As Hamas clearly demonstrated in its appalling and horrific actions on October 7, they are committed to terrorism. Hamas has only compounded and perpetuated the suffering of the Palestinian people at every step of this crisis.

Hamas terrorists do not represent or advance the Palestinian people’s aspirations for dignity and peace.

Μεγάλη δυσφορία στο Κογκρέσο για τη στάση της Τουρκίας έναντι της Χαμάς: Διακομματική επιστολή – κόλαφος στον Μπλίνκεν για τελεσίγραφο στον Ερντογάν να σπάσει κάθε δεσμό με τους τρομοκράτες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: