Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ισραήλ στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η κατάσταση στο Ισραήλ και στη Γάζα, η νεανική παραβατικότητα, οι επιπτώσεις στην οικονομία από την «έκρηξη» στη Μέση Ανατολή και η κατάσταση των δημοσίων νοσοκομείων είναι τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Εν αναμονή της εντολής» αναφέρεται στο κύριό της θέμα στους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Αλλού γράφει ότι στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα τεθεί επί τάπητος ο συμψηφισμός των απολαβών των κρατικών αξιωματούχων.

Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι η διαδρομή Κοκκινοτριμιθιάς-Αστρομερίτη παραμένει υπό κυκλοφοριακό κλοιό γιατί διατηρήθηκε η όδευση μέσα από τρεις πυκνοκατοικημένες κοινότητες.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Διαστάσεις επιδημίας για τη νεανική παραβατικότητα» και γράφει για 1500 περιστατικά βίας σε μόλις τρία χρόνια.

Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι το Ιράν προειδοποιεί με κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή εάν το Ισραήλ εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Αλλού αναφέρει ότι ο βαθμός ικανοποίησης των Κυπρίων από την ποιότητα ζωής τους είναι χαμηλός.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Ρευστά τα της οικονομίας» γράφει στο κύριο του θέμα ότι υπάρχουν φόβοι για ενδεχόμενο αλυσιδωτών επιπτώσεων από τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Αλλού αναφέρει ότι το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Λάρνακα υπό δρακόντεια μέτρα. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι θα τοποθετηθούν νέες στάσεις και στέγαστρα λεωφορείων αξίας €62 εκατ.

Η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Παροπλίζουν τα δημόσια νοσοκομεία στον βωμό των συμφερόντων» γράφει ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία από την είσοδο του χρηματιστηριακού κεφαλαίου στον τομέα της Υγείας.

Γράφει επίσης ότι το ΑΚΕΛ έχει ξεκινήσει τη συζήτηση για να καταστεί πιο συμμετοχικό και πιο ανοικτό κόμμα. Αλλού αναφέρεται στη νέα έξαρση της βίας στο Μεσανατολικό και στους σχεδιασμούς του Ισραήλ για ισοπέδωση της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Παύλος Χατζηλοΐζου
Λευκωσία, Κύπρος

Θα υπάρξουν και άλλοι νεκροί δημοσιογράφοι στη Γάζα; To πρακτορείο Anadolu έχασε την επαφή με τη δημοσιογραφική του ομάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: