Η ΑΕΚ άγγιξε την ανατροπή απέναντι στον Αγιαξ (1-1) και όλα τώρα ανοιχτά για την πρόκριση [videos]

Στιγμιότυπο από τον αγώνα ΑΕΚ – Αγιαξ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με 1 – 1 με τον Αγιαξ στην «Αγια Σοφιά» διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση καθώς παραμένει πρώτη στην βαθμολογία του ομίλου.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με πέναλτι του Μπέργκχαους στο 28΄, ενώ ισοφάρισε ο Βίντα στο 85΄. Έτσι, η Ένωση βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς, ακολουθούν Άγιαξ και Μαρσέιγ που έχουν από 2 και η Μπράιτον με έναν.




Παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακά νεανικό σύνολο, με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 23 ετών, ο Άγιαξ μπήκε θαρραλέα στην «καυτή» OPAP Arena και δεν άφησε την ΑΕΚ να πιάσει το γνωστό της επιβλητικό ρυθμό.

Ήταν, μάλιστα, αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 12΄, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει την προσπάθεια του Φορμπς. Στο 28΄ ο «Αίαντας» κέρδισε πέναλτι όταν ο Πινέδα ανέτρεψε τον επελαύνοντα Μπέργκβαϊν και ο Μπέργχαους ευστόχησε από τη «βούλα» για να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Η Ένωση είχε κάποιες καλές στιγμές, κυρίως με τον Πινέδα, όμως ήταν ο Στάνκοβιτς αυτός που την κράτησε «ζωντανή», τόσο σε ένα τετ-α-τετ (από πλάγια θέση) με τον Φορμπς στο 34΄, αλλά κυρίως με την απίθανη επέμβαση του σε σουτ του Ταχίροβιτς, με τη μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό και να αλλάζει πορεία, στο 43΄. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βίντα αστόχησε σε πανέξυπνη κεφαλιά-ψαράκι και έτσι χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια με ισόπαλο σκορ.




Στο 52΄ ο Σιμάνσκι πρόλαβε τελευταία στιγμή να σώσει την ομάδα του από μια «φαρμακερή» αντεπίθεση του Άγιαξ, που είχε αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στην επιθετική μετάβαση. Στο 65΄ η ΑΕΚ έχασε διπλή ευκαιρία με τον Γκατσίνοβιτς ο οποίος πρώτα «νικήθηκε» από τον Χόρτερ και στη συνέχεια σούταρε πάνω στο σώμα του Άβιλα, από πολύ πλεονεκτική θέση. Μετά το μέσον του β΄ ημιχρόνου, ο Αλμέιδα έριξε στο ματς κάθε διαθέσιμο «εργαλείο» που είχε στη διαθεσή του. Με φουλ επιθετικό σχήμα η ΑΕΚ βρήκε την ισοφάριση σε ένα χρονικά καθοριστικό σημείο, από σέντρα του Άμραμπατ και κεφαλιά του Ντομαγκόι Βίντα στο 75΄.




Στο 90΄ η ΑΕΚ ήταν έτοιμη να πανηγυρήσει τη μεγάλη ανατροπή, όταν οι παίκτες της έκλεψαν τη μπάλα και ο Γιόνσον βρέθηκε εντελώς μόνος απέναντι στον Χόρτερ από ασίστ του Μάνταλου. Όμως, ο Ολλανδός γκολκίπερ πραγματοποίησε καταπληκτική απόκρουση, κρατώντας το 1-1.

  • Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
  • Κίτρινες: Αραούχο, Βίντα, Πινέδα, Άμραμπατ – Μπρόμπεϊ, Σούταλο
  • Οι συνθέσεις:
  • ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (67΄ Ρότα), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (74΄ Ελίασον), Σιμάνσκι, Πινέδα (67΄ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (79΄ Μοχαμαντί), Άμραμπατ, Αραούχο, Πόνσε (67΄ Μάνταλος)
  • ΑΓΙΑΞ (Μορίς Στάιν): Χόρτερ, Χάτο, Άβιλα, Σούταλο, Ρενς, Ταχίροβιτς (84΄ Φαν ντεν Μπόομεν), Μπέργκχαους, Τέιλορ, Μπεργκβάιν, Φορμπς (84΄ Φαν Άξελ Ντόνχεν), Μπρόμπεϊ (73΄ Άκπομ)
  • * Εκτός αποστολής για την ΑΕΚ έμεινε ο Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη χθεσινή προπόνηση, η κατάστασή του δεν παρουσίασε κάποια βελτίωση κι έτσι η Ένωση στερήθηκε έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της.

 

Ενταση έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας: Τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: