Για πανηγυρισμούς μεταναστών που φιλοξενούνται σε καταυλισμό στη Σάμο, ομιλεί η βρετανική The Telegraph: Εορτασμοί για τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ

epa10908552 Palestinian supporters taunt Israeli supporters on the opposite side of 42nd street during a protest between Palestinian and Israeli demonstrators in New York, New York, USA, 08 October 2023. EPA, Peter Foley




Για πανηγυρισμούς των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Ευρώπη, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, (κείμενο Tony Diver).

Επικαλείται σχετικό βίντεο από έναν καταυλισμό μεταναστών στην Ελλάδα που προβλήθηκε στο TikTok το οποίο δείχνει Παλαιστίνιους και άλλους αιτούντες άσυλο να ζητωκραυγάζουν στο άκουσμα των επιθέσεων από τη Γάζα.

Σημειώνεται ότι το βίντεο  φέρεται να τραβήχτηκε στο νησί της Σάμου στο ανατολικό Αιγαίο, όπου η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει έναν «κλειστό» καταυλισμό μεταναστών που περιβάλλεται από συρματοπλέγματα.

Πρόσφυγες εκεί, πολλοί από τους οποίους είναι από τη Συρία και το Ιράκ, φέρεται να φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» – «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εορτασμοί τους απηχούν το κλίμα που υπάρχει σε πολλά κράτη σε όλο τον αραβικό κόσμο, όπου οι υποστηρικτές της Χαμάς και της Χεζμπολάχ συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν την επίθεση.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει παρόμοιους εορτασμούς στη Βαγδάτη του Ιράκ, όπου οι υποστηρικτές της Χαμάς κυμάτιζαν σημαίες και σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε ότι ορισμένοι Παλαιστίνιοι υποστηρικτές βγήκαν στους δρόμους στο Βερολίνο, προκαλώντας ανησυχίες της αστυνομίας για επιθέσεις σε συναγωγές στη Γερμανία.

ΠΗΓΗ: The Telegraph, Tony Diver – Migrants in Europe celebrate Hamas assault on Israel

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Tagesspiegel δημοσιεύεται άρθρο του Pascal Bartosz, το οποίο επισημαίνει τους πανηγυρισμούς υποστηρικτών της Hamas όχι μόνο στην Εγγύς Ανατολή, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους πανηγυρισμούς που σημειώθηκαν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο, βάσει οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο φέρεται να βιντεοσκοπήθηκε στην εν θέματι δομή.

Όπως υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με μαρτυρία ακτιβιστή που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Ιταλία, παρόμοιοι πανηγυρισμοί σημειώθηκαν και σε άλλες δομές προσφύγων.

Η Τεχεράνη εκδικήθηκε την Ιερουσαλήμ, απειλεί όποια χώρα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ: Το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις της Χαμάς… Μην υποστηρίξεις ένα κουτσό άλογο, είπε ο Χαμενέι στο Ριάντ!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: