Φόρμουλα Ένα, γκραν πρι Μεξικό: Ιστορικός θρίαμβος του Φερστάπεν, πρώτος οδηγός με 16 νίκες σε μία σεζόν

Australian Formula One driver Oscar Piastri of McLaren F1 Team in action during the 2023 Formula 1 Grand Prix of Mexico City at the Hermanos Rodriguez racetrack, in Mexico City, Mexico, 29 October 2023. EPA/Jose Mendez




Δεν έχει… ταβάνι ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής με μία ακόμη κυριαρχική εμφάνιση ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι της Πόλης του Μεξικού (19ος εφετινός αγώνας), έφτασε τις 16 στη σεζόν, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ιστορία της Φόρμουλα Ένα.

Συνολικά με τη σημερινή ο πιλότος της Ρεντ Μπουλ έφτασε τις 51 νίκες στην καριέρα του ισοφαρίζοντας στην τέταρτη θέση της λίστας με τους πολυνίκες οδηγούς τον Γάλλο τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Αλέν Προστ, ενώ είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ, που έχει στο ενεργητικό του 53 νίκες.

Ο Λιούις Χάμιλτον με Μερτσέντες έκανε σπουδαίο αγώνα και πήρε την δεύτερη θέση, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρκ με Φεράρι, παρότι εκκίνησε από την pole position, τερμάτισε τρίτος.

Πίσω του βρέθηκε ο έτερος οδηγός της «Σκουντερία», Κάρλος Σάινθ (χθες οι πιλότοι της Φεράρι έκανε το 1-2 στα επίσημα δοκιμαστικά, ωστόσο, δεν κατάφεραν να ανέβουν και οι δύο στο βάθμο).

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Μεξικό

Ο Κάλε Ροβάνπερα έγραψε ιστορία: Έγινε ο νεώτερος παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: