Επεισόδια τα ξημερώματα στην Ούλοφ Πάλμε με ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη: Θλιβερές εικόνες σε κτίριο του ΕΜΠ που είχαν υπό τον έλεγχό τους καταληψίες

Φωτογαφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ




Eπεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ στην Ούλωφ Πάλμε κοντά στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, ανάμεσα σε διμοιρία των ΜΑΤ και περίπου 100 άτομα – κουκουλοφόρους – που βγήκαν από τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν μετά την εκκένωση κατάληψης σε χώρο του Εθνικού Μετσόβειο Πολυτεχνείου από δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τη 01.30 το βράδυ περίπου 100 άτομα βγήκαν από τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης και επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ πετώντας μεγάλο αριθμό μολότοφ, πέτρες, ξύλα και φωτοβολίδες.




Χθες Σάββατο, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε   εκκένωση κατάληψης σε χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου

Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών δράσεων με σκοπό την εκκένωση κατειλημμένων δημόσιων χώρων και την απόδοσή τους στους υπεύθυνους, με στόχο την αντιμετώπιση εστιών παραβατικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία.

Φωτογαφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης σε χώρο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι) καθώς και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑΣΗ και Ο.Π.Κ.Ε..

Ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές, ενώ, παράλληλα με την επιχείρηση, οι αστυνομικοί συνέδραμαν τις αρμόδιες υπηρεσίες που πραγματοποίησαν εργασίες αποκατάστασης.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: