Ενθουσιασμένη η Φον ντερ Λάιεν με την συμφωνία των 27 της ΕΕ για το μεταναστευτικό

FILE PHOTO: Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι δείχνει στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεκάδες βάρκες με τις οποίες καταφθάνουν οι παράτυποι μετανάστες στην Λαπεντούζα. EPA/FILIPPO ATTILI HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, σχετικά με τον κανονισμό για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης και ανωτέρας βίας στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε:

«Χαιρετίζω την επιτυχημένη πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε από τα κράτη μέλη σχετικά με την πρόταση για τη διαχείριση κρίσεων. Πρόκειται για μια καθοριστική καμπή που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε τις διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ. Ενωμένοι μπορούμε να ολοκληρώσουμε το Σύμφωνο πριν από το τέλος αυτής της θητείας».

Η Επιτροπή τονίζει ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει να εργάζεται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο για να εξασφαλίσει την τελική συμφωνία, πριν από το τέλος αυτής της νομοθετικής περιόδου.

Ο κανονισμός για την αντιμετώπιση κρίσεων στο μεταναστευτικό αποτελεί βασικό κομμάτι του Νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ενώ τον Ιούνιο επετεύχθη συμφωνία στο Συμβούλιο της ΕΕ σε δύο βασικούς πυλώνες του Συμφώνου: τον κανονισμό για τη διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης και τον κανονισμό για τη διαδικασία ασύλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σε τελική συμφωνία για το μεταναστευτικό κατέληξαν οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: