Ενώ απαιτήθηκε η αναχώρηση όλων των Εβραίων από την Τουρκία: Χάος και κίνδυνος για μεγαλύτερη εκτροπή -μέσω σαμποτάζ- μεταξύ του Ισραήλ και της τρομοκρατικής Χαμάς

epa10924269 Palestinians protest against an Israeli strike on a hospital in Gaza, in the West Bank city of Nablus, 17 October 2023. According to Palestinian officials hundreds of people have been killed in an Israeli strike on a hospital in Gaza on 17 October. EPA, ALAA BADARNEH




Εξαιρετικά κρίσιμες μοιάζουν οι τελευταίες ώρες στο Ισραήλ και τη Γάζα, καθώς ένα μπαράζ γεγονότων δίνουν την αίσθηση του ενδεχομένου να βρισκόμαστε στο κατώφλι εκτροπής με πλήρη απώλεια του όποιου ελέγχου έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής τον γεωγραφικό περιορισμό της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Με τη διαφορά ασφαλώς, ότι το αίμα συνεχίζει να ρέει, παράλληλα με απέλπιδες διπλωματικές προσπάθειες μπας και αποτραπούν τα χειρότερα και απελευθερωθούν οι όμηροι…

Το πλήγμα που δέχθηκε νοσοκομείο της Γάζας με τις αναφορές να μιλούν ενδεχομένως και για 500 νεκρούς, αποδόθηκε στην ισραηλινή Αεροπορία. Αρχικά, να υπενθυμιστεί ότι η Χαμάς πολύ συχνά κατασκεύαζε κάτω από νοσοκομεία και τζαμιά κέντρα ελέγχου, καταφύγια για την ηγεσία και αποθήκες οπλισμού.

Το DP είχε αναφέρει ότι η ισραηλινή Αεροπορία θα έσπευδε να τα πλήξει όσο ήταν νωπές οι μνήμες από τις φρικαλεότητες της Χαμάς κατά την εισβολή στο ισραηλινό έδαφος.

Ωστόσο, η αγριότητα του αποτελέσματος του πλήγματος στο νοσοκομείο, σε συνδυασμό με την απουσία περισσότερης πληροφόρησης για το εάν υπήρχε οτιδήποτε στο σημείο, οδηγεί σε ενίσχυση του ενδεχομένου να πρόκειται περί τραγικού σφάλματος, από τα πολλά που συμβαίνουν σε τέτοιες καταστάσεις. κατά συνέπεια, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο ποια πλευρά θα χρεωθεί το μακελειό… Εδώ συμβαίνει κάτι αναμενόμενο.

  • Η Χαμάς έσπευσε να αποδώσει το πλήγμα στους Ισραηλινούς, με προφανή στόχο την οριστικοποίηση ενός βαρύτατου επικοινωνιακού πλήγματος, ασφαλώς πάνω στα θύματα αυτής της τραγωδίας. Μετά το μούδιασμα της πρώτης ώρας, οι Ισραηλινοί αμφισβητούν την εκδοχή της Χαμάς, δίνονται άλλη, η οποία εμπλέκει την Ισλαμική Τζιχάντ. Μια οργάνωση πολύ πιο ακραία από τη Χαμάς…

Εκτοξεύοντας ρουκέτες, πέρασαν από την περιοχή και κάποια που παρουσίασε δυσλειτουργία έπληξε το νοσοκομείο, πυροδοτώντας αποθήκη οπλισμού… Είναι προφανές ότι θα χρειαστούν περισσότερα στοιχεία για να τεκμηριωθεί . Ωστόσο, κάποια πρώτα βίντεο από το σημείο, ΔΕΝ παραπέμπουν σε αεροπορικό βλήμα που επιδιώκει την εξουδετέρωση κάποιου υπόγειου στόχου. Ουδείς αναμένει από οποιαδήποτε πλευρά να αναλάβει την ευθύνη, αφού ακόμα και ένα “mea culpa” θα ήταν επιβαρυντικό.

Σαφής και κατηγορηματική απάντηση, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δοθεί. Όμως, τόσες ώρες πλέον μετά, ούτε κάποιο κτίριο που κατέρρευσε βλέπουμε, ώστε να δικαιολογούνται “έως και 800 νεκροί” που μεταδίδεται, ούτε εικόνες σφαγής, με τις οποίες λογικά θα έσπευδε η Χαμάς να τροφοδοτήσει τα διεθνή μίντια. Αλλά ας περιμένουμε μερικές ώρες ακόμα, δείχνοντας μεγάλη προσοχή, διότι μετά από τόσες πολεμικές εμπειρίες όλοι έμαθαν ότι η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα μιας σύρραξης…

Το εβραϊκό κράτος πάντως έχει βρεθεί σε μειονεκτική θέση, κάτι που συνήθως συμβαίνει όταν κλιμακώνεται μια σύγκρουση, είτε έχει είτε δεν έχει δίκιο σε όσα υποστηρίζει. Οι εξελίξεις, πάντως, δείχνουν να τινάζουν στον αέρα το επικείμενο ταξίδι του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν, κατά το οποίο φερόταν διατεθειμένος να επισκεφθεί ακόμα και τη Γάζα. Αυτό το δεδομένο μας βάζει σε σκέψεις ποιοι και για ποιον λόγο δεν θα επιθυμούσαν την πραγματοποίηση μιας τέτοιας επίσκεψης. Κι ας μη βιαστεί κανείς να αναγνωρίσει εκπροσώπους μιας μόνο πλευράς. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, θα βοηθούσε στην κατάρτιση… λίστας πιθανών υπόπτων.

  • Πάντως, τέτοια περιστατικά είναι συνηθισμένα σε πολέμους στην περιοχή, καθώς επίσης και η εκμετάλλευση που τυγχάνουν. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. τα αραβικά καθεστώτα της περιοχής και όχι μόνο, ακυρώνουν κάθε σχέδιο συνάντησης με τον Μπάιντεν, τινάζοντας την πρωτοβουλία του στον αέρα.

Απορεί κανείς εάν είναι ασφαλές να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, αλλά και τα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει.

Παράλληλα, άπαντες ετοιμάζονται για τα χειρότερα. Όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Τουρκία και το Μαρόκο, υπό τον φόβο ότι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να καταστούν στόχοι, είτε αντεκδίκησης, είτε απαγωγής – αιχμαλωσίας εξτρεμιστών, με κίνδυνο να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι το ισραηλινό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αναφέρει, ότι ανεβάζει τον συναγερμό στην Τουρκία στο “επίπεδο 4”, καλώντας όλους τους Ισραηλινούς να αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατό.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Αυτή είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας! Να αρθεί η τουρκική κατοχή στην Κύπρο, να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς του απαρτχάιντ της Γάζας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: