Δηλώσεις Νίκου Χριστοδουλίδη για την κρίση στη Μέση Ανατολή: Εχει αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας, είμαστε σε επαφή με όλα τα γετονικά κράτη

O Νίκος Χριστοδουλίδης. Πηγή: ΓΤΠ ΡΙΟ




Σε κρίσιμες υποδομές έχει ενισχυθεί σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας, είπε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι η Κύπρος παρακολουθεί τις εξελίξεις με ανησυχία και εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να βρεθεί μια διέξοδος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο Συνέδριο IRENA, στη Λευκωσία, και κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι “βλέπετε ότι όλα αυτά που εκτυλίσσονται είναι τραγικά, είμαστε σε επαφή με όλα τα γειτονικά κράτη”.

Ανέφερε ότι σήμερα συμμετείχε και σε μια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συζήτησαν την κατάσταση, ενώ ενωρίτερα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την Αμερικανίδα Υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ για να τον ευχαριστήσει εκ μέρους του Αμερικανού Προέδρου για τη βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη το σχέδιο Εστία, έχουμε αιτήματα από αρκετές χώρες και ανταποκρινόμαστε και θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε”, συνέχισε.

Είπε ότι ενδεχομένως το βράδυ να έχει και μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νετανιάχου.

“Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, είναι κάτι, ναι, που μας ανησυχεί και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί μια διέξοδος, γιατί αυτό είναι το βασικό ζητούμενο, το πώς τερματίζεται αυτή η έκρυθμη κατάσταση πραγμάτων, η οποία επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή”.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που λαμβάνονται και στην Κύπρο και κατά πόσο υπάρχει ανησυχία και για τη χώρα μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι “χθες έγινε συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας σε πολιτικό επίπεδο, σε τεχνοκρατικό επίπεδο γίνεται από την πρώτη στιγμή, και τη Δευτέρα έχω συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο ειδικά για αυτό τον σκοπό, για να ενημερώσω για όλα τα μέτρα που λαμβάνονται”.

“Έχω ζητήσει χθες από τις αρμόδιες Αρχές του κράτους να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο όλα τα μέτρα προστασίας, πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν, παρακολουθούμε την κατάσταση, ό,τι χρειαστεί πρέπει να γίνει ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη.

Ναι, ειδικότερα σε κρίσιμες υποδομές έχει ενισχυθεί σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας”, κατέληξε.

Με πληφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, ΚΥΠΕ

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ξεκίνησαν εκ νέου οι συναντήσεις των διαπραγματευτών για το Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: