Διακοπές σωφρονισμού στο εξωτικό Μαγκαντάν της Σιβηρίας ονειρεύεται το καθεστώς Πούτιν για τους αντιφρονούντες: Πρωτοφανείς δηλώσεις του προέδρου της Δούμας [videos]

Aποψη του Magadan: Screenshot via The Devils Playground @ Υou Tube




Οι Ρώσοι που φεύγουν από τη χώρα και υποστηρίζουν την Ουκρανία, αν ποτέ επιστρέψουν στην πατρίδα τους, θα πρέπει να στέλνονται σε μια περιοχή της ρωσικής Άπω Ανατολής που ήταν γνωστή για τα στρατόπεδα Γκουλάγκ την εποχή του Στάλιν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 και η επιστράτευση που επακολούθησε, ανάγκασαν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, αν και δεν είναι σαφές πόσοι είναι ακριβώς.

Μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο πολέμου η Ρωσία έχει γίνει ένα πολύ πιο ζοφερό μέρος: αντιφρονούντες έχουν φυλακιστεί, η κρατική τηλεόραση συζητά κατά περιόδους το θέμα των πυρηνικών επιθέσεων κατά της Δύσης και ορισμένοι πολιτικοί προτείνουν μάλλον δονκιχωτικές πολιτικές.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλής) Βιτσισλάβ Βολόντιν απευθυνόμενος σήμερα στους βουλευτές είπε ότι εκείνοι που έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία και χαίρονται με τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της χώρας τους, πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στην πατρίδα τους.

«Αυτοί που έφυγαν από τη χώρα και διέπραξαν κατάπτυστες πράξεις, χαίρονται με τους βομβαρδισμούς στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ευχόμενοι νίκη στο αιμοσταγές ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κανείς δεν τους περιμένει εδώ – αλλά αν επιστρέψουν, τότε θα τους εξασφαλισθεί διαμονή στο Μαγκαντάν», δήλωσε ο Βολόντιν.

Για τους Ρώσους το Μαγκαντάν είναι συνώνυμο με τα Γκουλάγκ, μια σειρά από στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας όπου οι Ρώσοι χρησιμοποιήθηκαν ως σκλάβοι επί διακυβέρνησης του σοβιετικού δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν.

To Mαγκαντάν αποτυπωμένο στον χάρτη της Google

Εκτιμάται ότι περίπου 800.000 άνθρωποι εξορίσθηκαν στα στρατόπεδα αυτά στο Μαγκαντάν μεταξύ του 1932 –επτά χρόνια πριν ιδρυθεί επίσημα η πόλη- και των μέσων της δεκαετίας του 1950.

Συνολικά, περίπου 18 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν από τα σοβιετικά στρατόπεδα Γκουλάγκ, που απαθανατίστηκαν από τον Ρώσο συγγραφέα Αλεξάντερ Σολζενίτσιν – ο οποίος είχε εξοριστεί σε τέτοιο στρατόπεδο και επέζησε- στο βιβλίο του με τίτλο «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ». Το βιβλίο του απαγορεύτηκε στη Σοβιετική Ένωση μετά τη δημοσίευσή του στη Δύση το 1973.

Η πλήρης δήλωση του Βιτσισλάβ Βολόντιν δημοσιεύθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram από την υπηρεσία Τύπου της Κρατικής Δούμας.

Η ανάρτηση προκάλεσε ένα μείγμα… παραινετικού σαρκασμού, εκκλήσεις προς τους Ρώσους πολιτικούς να κάνουν πράξη τα λόγια τους, αλλά και χιούμορ.

Μια ανώνυμη απάντηση στην ανάρτηση στο Telegram λέει ότι η περιοχή του Μαγκαντάν, που είναι μια τεράστια και αραιοκατοικημένη περιοχή, δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια τέτοια εισροή, οπότε οι νεοαφιχθέντες θα πρέπει να εργαστούν για την οικοδόμηση μιας νέας πόλης….

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μόσχα, Russian Federation

Η Χαμάς χτυπά κατά κύματα με ρουκέτες την Ασκελόν μετά την εκπνοή τελεσιγράφου: Ομοβροντία ρουκετών και στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: