Χειροτονήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίος [video]

Στιγμιότυπο από την χειροτονία του Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίου. Photo screenshot via youtube, Romfea.gr




Χειροτονήθηκε χθες στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίος. Ο νέος Μητροπολίτης σύντομα θα αναλάβει και τα καθήκοντα του στη Μητρόπολη.

Στην Θεία Λειτουργία και στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες, Διδυμότειχου Δαμασκηνός, Ξάνθης Παντελεήμων, Κοζάνης Παύλος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Γρεβενών Δαβίδ, Καλαμαριάς Ιουστίνος και Παραμυθίας Σεραπίων.

Στο ιερό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, Κιλκισίου Βαρθολομαίος και Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Α. Χουδελούδης, τοπικοί άρχοντες, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Μοναχές και πλήθος πιστών.

Πηγή: ertnews

Ψηφιακό φροντιστήριο για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκτός σχολικού ωραρίου: Πιλοτική λειτουργία από Φεβρουάριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: