Αναβαθμίζεται η έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές: Σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ανατίθεται η υπόθεση μετά από παραγγελία της Γεωργίας Αδειλίνη

FILE PHOTO: Αποψη του κτιρίου του Αρείου Πάγου, ΑΠΕ ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, η προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών (pretador) αναβαθμίζεται και ανατέθηκε ήδη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση.

Αναλυτικά, η κ. Αδειλίνη, με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία χειρίζεται έως σήμερα τις σχετικές έρευνες μετά από καταγγελίες για παράνομες παρακολουθήσεις, ζητά να διαβιβάσει στον Άρειο Πάγο τις σχετικές δικογραφίες, προκειμένου η έρευνα να διενεργηθεί στο εξής από τον κ. Ζήση.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζεται από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η σχετική έρευνα αφορά σε θέμα «μείζονος σημασίας» και λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωσή της «υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ερευνώμενων εγκλημάτων».

Σημειώνεται, ότι η έρευνα για τις παρακολουθήσεις ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 και δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα αναλάβει στο εξής θα λάβει υπόψη του όλο το υλικό που ήδη έχει συγκεντρωθεί και δεν θα ξεκινήσει από μηδενική βάση. Η παραγγελία κοινοποιείται και στην Εισαγγελία Εφετών.

Η παραγγελία της κ. Αδειλίνη έχει ως εξής:

«Προς Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση.

Από τον Απρίλιο του 2022 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών, η οποία ακόμα δεν έχει περατωθεί.

Επειδή η υπόθεση αυτή α) είναι εξαιρετικής φύσης και μείζονος σημασίας και απαιτείται η αναβάθμιση της σχετικής έρευνας και β) από την καθυστέρηση περάτωσής της πέραν των σχετικών για το θέμα αυτό καταγγελιών υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ερευνώμενων εγκλημάτων, παρακαλούμε σύμφωνα με το άρθρο 32 του ΚΠΔ να διενεργήσετε προσωπικά προκαταρκτική εξέταση στην οποία να ενσωματώσετε και το αποδεικτικό υλικό που μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί και να μας υποβάλετε τη σχετική δικογραφία με αιτιολογημένο πόρισμά σας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η Εισαγγελία Εφετών, προς τις οποίες κοινοποιείται η παραγγελία μας αυτή, πρέπει από τη λήψη της να απέχουν από κάθε σχετική ενέργεια και να μας διαβιβάσουν άμεσα, ήτοι εντός της σήμερον, η μεν πρώτη Υπηρεσία τις σχετικές με το θέμα δικογραφίες ήτοι τη δικογραφία που σχηματίστηκε στις 15-11-2022 μετά τον συσχετισμό όλων των σχετικών με την υπόθεση δικογραφιών ΑΑ2022/23, καθώς και όσες άλλες συσχετίστηκαν στη συνέχεια με αυτήν-ΑΑ2022/1124, ΑΑ2022/1101,Ε2022/4518, Ε2023/1670 αμφότερες δε κάθε έγγραφο, πόρισμα κ.λπ. στοιχεία που ανάγονται στο ίδιο θέμα και περιέρχονται σε αυτές».

Mε πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Βανδαλισμός τοιχογραφίας με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων: Καταδικάζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: