Αμφίβια εισβολή μελών της Χαμάς λένε ότι απέτρεψαν οι ισραηλινές δυνάμεις: Αψιμαχίες και για τις δεξαμενές καυσίμων στη Γάζα

FILE PHOTO: Israeli Navy soldier fires a weapon on a Israeli naval patrol vessels ‘Dvora’ during a military training near the port of Ashdod, Israel, 14 November 2017. EPA/ABIR SULTAN




Αριθμός τρομοκρατών της Χαμάς που προσπάθησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω της θάλασσας σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του ισραηλινού ναυτικού, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δεν διευκρινίζουν πόσοι δύτες της Χαμάς επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ, αλλά δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 4 τρομοκράτες σκοτώθηκαν. Μια αναφορά αναφέρει τον αριθμό των τρομοκρατών της Χαμάς που σκοτώθηκαν σε 8.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σήμανε συναγερμός ύποπτης διείσδυσης στις παραμεθόριες κοινότητες Ζικίμ και Καρμία. Το IDF αναφέρει ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε επίσης αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός συγκροτήματος από το οποίο ξεκίνησαν οι τρομοκράτες. Οι δυνάμεις συνεχίζουν να σαρώνουν την περιοχή, προσθέτει το IDF.

  • Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς προειδοποίησε σήμερα ότι δεν θα απελευθερωθούν άλλοι όμηροι εάν δεν παραδοθούν φάρμακα και καύσιμα στην πολιορκημένη από τον ισραηλινό στρατό Λωρίδα της Γάζας.

Χθες Δευτέρα, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση απελευθέρωσε δύο Ισραηλινές, τρεις ημέρες μετά την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων.

«Για ανθρωπιστικούς λόγους, απελευθερώσαμε άνευ όρων τέσσερις (ομήρους), αλλά εφόσον θέλουν περισσότερους, πρέπει να επιμείνουμε στο αίτημά μας προς τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να ανοίξει το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα ώστε να επιτρέψει την παράδοση καυσίμων και ιατρικών προμηθειών στη Γάζα», τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ο Οσάμα Χαμντάν, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς και εκπρόσωπός της στον Λίβανο.

 

 

Πάντως οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν στο αίτημα της Χαμάς με ια ανάρηση το X όπου αναφέρουν τα εξής:

Αυτές οι δεξαμενές καυσίμων βρίσκονται μέσα στη Γάζα. Περιέχουν περισσότερα από 500.000 λίτρα καυσίμου. Ρωτήστε τη Χαμάς αν μπορείτε να πάρε κάτι από αυτά.

Τα τούνελ της Χαμάς: Η απόλυτη πρόκληση της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα * Ρομπότ, σκυλιά, βόμβες καταστροφής και ειδικές δυνάμεις η απάντηση του Ισραήλ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: