Αλλάζει από Τρίτη ο καιρός: Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες * Από το μεσημέρι και σε Αττική

FILE PHOTO: Αυτοκίνητο του Δήμου κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας Elias, στον Βόλο, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ




Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας αύριο Τρίτη με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αύριο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη Μακεδονία, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ μετά το μεσημέρι θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της βόρειας Εύβοιας.

Τοπικές βροχές αναμένονται και στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά της τμήματα. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, στο βόρειο Ιόνιο και αργότερα στη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Υπουργείο Παιδείας: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές – μετακινήσεις στα πανεπιστήμια* Δείτε την εγκύκλιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: