Ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι προς τον Πούτιν: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με το θωρακισμένο τρένο του οδεύει προς Βλαδιβοστόκ

FILE PHOTO: Ο Σεργέι Σόιγκου σε χειραψία με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγιάνγκ – πρώτο ραντεβού για τα όπλα. EPA/KCNA EDITORIAL USE ONLY




Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να ξεκίνησε το ταξίδι του προς το Βλαδιβοστόκ όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταδίδει το BBC.

Το θωρακισμένο τρένο που χρησιμοποιεί ο Κιμ για επισκέψεις στο εξωτερικό φαίνεται να έχει αναχωρήσει, ανέφεραν νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αργότερο αύριο Τρίτη.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Κιμ αναμένεται να επισκεφθεί τη Ρωσία «τις επόμενες ημέρες».

Εφόσον Κιμ και Πούτιν συναντηθούν, θα είναι το πρώτο διεθνές ταξίδι του Βορειοκορεάτη δικτάτορα εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια και το πρώτο μετά την πανδημία.

  • Οι δύο τους πιστεύεται ότι θα συζητήσουν το ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να παράσχει στη Μόσχα όπλα για τον πόλεμό της στην Ουκρανία, δήλωσε νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος στο αμερικανικό συνεργάτη του BBC, CBS.

Το τελευταίο ταξίδι του Κιμ στο εξωτερικό ήταν επίσης στο Βλαδιβοστόκ το 2019 για την πρώτη του σύνοδο με τον Πούτιν μετά την κατάρρευση των συνομιλιών της Βόρειας Κορέας για τον πυρηνικό αφοπλισμό της με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Και τότε ο  Κιμ είχε ταξιδέψει στο  ο Βλαδιβοστόκ με τρένο.

Φημολογείται ότι το τρένο αυτό  περιλαμβάνει τουλάχιστον 20 αλεξίσφαιρα βαγόνια, με αποτέλεσμα το βάρος του να το καθιστά ανίκανο να υπερβεί την ταχύτητα των 59 km/h.

Το ταξίδι του Κιμ στο Βλαδιβοστόκ αναμένεται να διαρκέσει μια ημέρα.

Η πιθανολογούμενη συνάντηση πραγματοποιείται  μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι έχει νέες πληροφορίες πως οι διαπραγματεύσεις για τα όπλα μεταξύ των δύο χωρών «προχωρούν».

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι έχει δηλώσει ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, προσπάθησε να «πείσει την Πιονγκγιάνγκ να πουλήσει βλήματα πυροβολικού» στη Ρωσία κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στη Βόρεια Κορέα .

Θεωρείται ότι η Ρωσία μπορεί να χρειαστεί βλήματα 122 χιλιοστών και 152 χιλιοστών επειδή τα αποθέματά της εξαντλούνται, αλλά δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί το πλήρες απόθεμα της Βόρειας Κορέας, δεδομένου του μυστικού χαρακτήρα του.

Με πληροφορίες από BBC

 

Aιφνιδιαστική επίσκεψη Μπέρμποκ στο Κίεβο: «Η Ουκρανία υπερασπίζεται την ελευθερία όλων μας, μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: