“Τρόμος” για νέα επεισόδια σήμερα στη Λεμεσό, πραγματοποιείται αντιρατσιστική εκδήλωση: Εντολή για να πέσουν αμέσως οι τόνοι, απέτυχε το σχέδιο της Αστυνομίας…




Ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο προεδρικό με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναγνωρίστηκε η αποτυχία του χθεσινού επιχειρησιακού πλάνου από πλευράς Αστυνομίας και προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα επεισόδια οι αρμόδιες αρχές θα προβούν τάχιστα σε αναθεώρηση και κατάρτιση νέων επιχειρησιακών διαδικασιών.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, τονίστηκε η ανάγκη να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, λόγω και των επικείμενων διαδηλώσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και να μην υπάρξουν νέα επεισόδια, ενώ επισημάνθηκε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και την ασφάλεια των πολιτών.

Επίσης αναφέρθηκε ότι πλέον είναι σοβαρό φαινόμενο η παρείσφρηση ακραίων στοιχείων σε διαδηλώσεις, τα οποία επί σκοπού δημιουργούν επεισόδια. Αναφορικά με τις περιουσίες που καταστράφηκαν κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια επισημάνθηκε ότι αυτό το ζήτημα θα εξεταστεί σε κατοπινό στάδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη τονίστηκε πως στόχος είναι να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθούν επεισόδια. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε παράλληλα σωστούς σχεδιασμούς ενώ έδωσε αυστηρές οδηγίες με φόντο τη διαμαρτυρία που αναμένεται να παραγματοποιηθεί σήμερα κατά της ρατσιστικής βίας.

Πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο εάν τέθηκε επί τάπητος ζήτημα παύσης ή παραιτήσεων με φόντο τους χειρισμούς που έγιναν για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όσο αφορά το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν σε περιουσίες θα εξεταστεί σε νομικό επίπεδο τις επόμενες μέρες από τη Νομική Υπηρεσία.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, και η ηγεσία της Αστυνομίας.

Μιλώντας κατά την έναρξη της σύσκεψης, στην παρουσία των ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα έντονος λέγοντας ότι αισθάνεται ντροπή για τα χθεσινά επεισόδια και υποδεικνύοντας ότι ντροπή θα πρέπει να νοιώθουν και όσοι ήταν υπεύθυνοι.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι το θέμα δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το Μεταναστευτικό συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι το Μεταναστευτικό το πρόβλημα και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι εμπλέκονται σε αυτά τα πράγματα».

Επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους πολίτες μας, δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους τουρίστες που έρχονται σε αυτή τη χώρα».

ΠΗΓΗ: Λευκωσία, Κύπρος

Δεν αγαπούν την Πατρίδα όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια και τις καταστροφές: Ντροπιαστικές εικόνες, αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν τις ζημιές, δηλώνει ο Πρόεδρος της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: