Τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο “Σημείο Μηδέν” επισκέφθηκε η Πρώτη Κυρία της Κύπρου: Εναπόθεσε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν. Φωτογραφία Κυπριακή Προεδρία




Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος θα προσφωνήσει σήμερα (20 Σεπτεμβρίου) τις εργασίες της 78ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Χθες βράδυ (19 Σεπτέμβριου) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η σύζυγός του Φιλιππα Καρσερά Χριστοδουλίδη παρέστησαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν και η σύζυγός του Τζιλ Μπάϊντεν προς τιμήν των συμμετεχόντων ηγετών.

Θα παρευρεθεί, επίσης, και στο δείπνο που θα παραθέσουν προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους οι ομογενειακές οργανώσεις.

Η κα Καρσερά Χριστοδουλίδη θα παραστεί επίσης σε επίσημο γεύμα που παραθέτει η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Τζιλ Μπάϊντεν προς τιμήν των συζύγων των αρχηγών κρατών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Το πρόγραμμα της Πρώτης Κυρίας στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει αρκετές δραστηριότητες και σημαντικές επισκέψεις. Τη Δευτέρα επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Μνημείο αφιερωμένο στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στο Μνημείο, η Πρώτη Κυρία εναπόθεσε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και δύο άτομα κυπριακής καταγωγής, και ακολούθως ξεναγήθηκε στο Μουσείο αφιερωμένο στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η Πρώτη Κυρία θα επισκεφθεί επίσης το Ελληνικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Αστόρια, και θα συνομιλήσει με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Θα έχει επίσης συνάντηση με το Συμβούλιο της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου (Cyprus Children’s Fund Board) που εδρεύει στις ΗΠΑ και υποστηρίζει παιδιά, οικογένειες και οργανισμούς με ευγενείς σκοπούς. Επίτιμη Πρόεδρος της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου είθισται να είναι η εκάστοτε Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόσφατα, κατά το Συνέδριο Αποδήμων, η Πρώτη Κυρία δήλωσε ότι η Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών πρέπει να παραμείνει σχετική και επίκαιρη, με τροποποίηση κάποιων κριτηρίων για τους δικαιούχους της βοήθειας ώστε τα παιδιά της τρίτης γενιάς δυσπραγούντων προσφύγων να μπορούν να λαμβάνουν στήριξης και μάλιστα πιο ουσιαστικής και ήδη εργάζεται προς αυτό το σκοπό.

Ο Μενέντεζ κατέστη ο φόβος και ο τρόμος του Ερντογάν: Μία εξαιρετική δημοσιογράφος του PBS τον έβαλε στη γωνία και τον εξευτέλισε… Ομολογεί ότι η σουηδική ένταξη δεν προχωρά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: