Το ταξίδι του «λευκού χρυσού» από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Μαθητές της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης ανακαλύπτουν την αξία της μαστίχας Χίου

Από την εκδήλωση στο Ελληνικό Κέντρο φωτο Νέος Κόσμος




Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου οι ενήλικοι μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) συγκεντρώθηκαν στο Ελληνικό Κέντρο και ανακάλυψαν τα μυστικά της μαστίχας.

Ήταν ένα ταξίδι γεύσης και γνώσης στο νησί της Χίου με σκοπό να εξερευνήσουν τη μοναδικότητα του «λευκού χρυσού», δηλαδή της μαστίχας και να μάθουν άγνωστες ιδιότητες του ιδιαίτερου αυτού προϊόντος.

Η εκδήλωση, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε παρουσίαση των ιδιαίτερων χρήσεων και ευεργετικών ιδιοτήτων της μαστίχας για την ανθρώπινη υγεία και ευημερία, τόσο στην αρχαιότητα όσο και στη σύγχρονη εποχή, καθώς και διαδικασία γευσιγνωσίας του προϊόντος, σε διάφορες μορφές κατανάλωσης ( κρύσταλλο μαστίχας, λικέρ, κοκτέιλ, ζαχαρώδη με βάση τη μαστίχα, κ.α.).

Τη βραδιά, επίσης, πλαισίωσαν παραδοσιακά τραγούδια της Χίου αλλά και δώρα για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι φεύγοντας ομολόγησαν πως η Μαστίχα της Χίου κατέχει, πλέον, μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη: «Προτεραιότητα η εξυπηρέτηση της ομογένειας»* Συνάντηση και με τον Μάικλ Δουκάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: