Το νερό δεν είναι πόσιμο στις πληγείσες περιοχές προειδοποιούν οι επιστήμονες: Σε δύο με τρεις εβδομάδες θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του Βόλου [βίντεο]

FILE PHOTO: Πλημμυρισμένα σπίτια μέχρι τις στέγες κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel, στο χωριό Πηνειάδα Τρικάλων, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Το νερό στις πλημμυρισμένες περιοχές πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή και σίγουρα δεν είναι πόσιμο μέχρι να γίνουν μετρήσεις και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Aυτό δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Μέχρι τότε συνιστάται η χρήση εμφιαλωμένου νερού καθώς το νερό της βρύσης είναι μολυσμένο από λύματα, νεκρά ζώα και φυτοφάρμακα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερίτιδες, ηπατίτιδες, λεπτοσπείρωση κλπ., επισήμανε η κα Ψαλτοπούλου.




Η υδροδότηση του Βόλου

Το μέγιστο πρόβλημα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου παραμένει η υδροδότηση της περιοχής. Η προσπάθεια αντιμετώπισής του είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού έχουν καταστραφεί αντλιοστάσια και μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης.

Από χθες και κατά διαστήματα, έγινε παροχή νερού στο κέντρο του Βόλου, για περίπου δύο ώρες, αλλά το νερό δεν είναι πόσιμο και η ίδια προσπάθεια θα επαναληφθεί και σήμερα σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜΒ, με συγκεκριμένο ωράριο και σε άλλες περιοχές.

Η κατάσταση αντιμετωπίζεται τόσο στην πόλη του Βόλου, όσο και στην ύπαιθρο, με τη διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού από τον Δήμο Βόλου και δωρεές εταιρειών και πολιτών.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων στη Θεσσαλία: Πληροφορίες για αγνοούμενους στη Μεταμόρφωση, ήχησε και πάλι το 112 σε επτά περιοχές [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: