Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για το πολύνεκρο μακελειό στη Λούτσα

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από το σημείο του μακελειού στην Λούτσα από την τηλεόραση της ΕΡΤ.




Το αιματηρό περιστατικό στην Αρτέμιδα συνεχίζει να απασχολεί τον τουρκικό Τύπο. Με τίτλο «Αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες 6 ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση στην Ελλάδα» δημοσιεύεται ρεπορτάζ στην ιστοσελκίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΙΗΑ, στο οποίο καταγράφονται, τα εξής:

#Αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες των 6 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε ένοπλη επίθεση στο προάστιο Αρτέμιδα της Αθήνας, την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Αναφέρθηκε ότι τα άτομα που σκοτώθηκαν στην επίθεση, η οποία φέρεται να οφείλεται σε σύγκρουση με τη μαφία, ήταν μέλη εγκληματικού δικτύου, που ήταν γνωστό στην τουρκική αστυνομία και είχαν γίνει στόχος αστυνομικών ερευνών στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση στο προάστιο της Αρτέμιδας της Αθήνας εχθές το απόγευμα και η ελληνική αστυνομία ξεκίνησε ευρεία έρευνα στην περιοχή μετά την επίθεση. Νέα εξέλιξη υπήρξε στην εξιχνίαση της επίθεσης κατά την οποία στο σημείο βρέθηκαν δεκάδες κάλυκες.

Ενώ η έρευνα για τον πυροβολισμό, που φέρεται να οφείλεται σε αντιπαράθεση με τη μαφία, είναι σε εξέλιξη, αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες των 6 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Ενώ γίνονται προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών που διέφυγαν από τη σκηνή με αυτοκίνητο, αναφέρθηκε ότι οι νεκροί ήταν μέλη εγκληματικού δικτύου που ήταν γνωστό στην τουρκική αστυνομία και είχαν γίνει στόχος αστυνομικών ερευνών στο παρελθόν. Υποστηρίχθηκε ότι οι νεκροί ήταν στενοί συνεργάτες του Barış Boyun, του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος ενεπλάκη σε σειρά ένοπλων επιθέσεων στην Τουρκία και ζει ως φυγάς στην Ιταλία.

Η ελληνική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες

Έχει αναφερθεί ότι ο νεκρός Doruk B. και άλλοι ήταν στενοί συνεργάτες του αρχηγού της συμμορίας Barış Boyun. Ενώ η έρευνα της ελληνικής αστυνομίας, η οποία κράτησε απόρρητα τα ονόματα του νεκρού, συνεχίζεται, αποκαλύφθηκε ότι ο Doruk B. δραπέτευσε από την αστυνομική επιτήρηση μαζί με τον Oğuzhan H. πριν από λίγους μήνες και διέφυγε στο δάσος στην περιοχή Çekmeköy της Κωνσταντινούπολης και εξαφανίστηκε. Ο Oğuzhan H. συνελήφθη από την Οργανωμένη Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στο συνοριακό πέρασμα καθ’ οδόν προς τη Γεωργία παράνομα σε φορτηγό, ενώ ο Doruk B. φέρεται να διέφυγε οδικώς στην Ελλάδα.

Η μοίρα των μελών της συμμορίας

  • Ο Barış Boyun, ο αρχηγός του εγκληματικού δικτύου, ο οποίος ζει στην Ιταλία ως δραπέτης και είναι γνωστός για τις συμμορίες εκτελεστών μοτοσυκλετών που ίδρυσε στην Κωνσταντινούπολη, έχει δεχθεί επίθεση στο εξωτερικό στο παρελθόν.

Σε αυτές τις επιθέσεις πυροβολήθηκαν ο Emircan Yılmaz στην Αμπχαζία, ο Edip Yalçın στη Γεωργία και ο Halil Ay στη Γαλλία. Ο Gülbey Dilsiz, ο οποίος σκότωσε τον Ay, σκοτώθηκε επίσης σε μια βάναυση επίθεση. #

Β. Με τίτλο «Ένοπλη επίθεση στην Ελλάδα: Εκτελέστηκαν 6 Τούρκοι. Απίστευτη πράξη βίας σημειώθηκε στην περιοχή της Λούτσας..» δημοσιεύεται ρεπορτάζ στην αντιπολιτευόμενη εφερίδα Sözcü, στο οποίο καταγράφονται, κάτωθι:

#Η χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση στη Λούτσα, τουριστική περιοχή της Ελλάδας, συγκλόνισε τη χώρα… Ενώ 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση στο αυτοκίνητό τους, ελληνικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί είναι Τούρκοι.

Στο περιστατικό που σημειώθηκε χθες γύρω στις 19.00 τοπική ώρα στην οδό Αρίωνος σκοτώθηκαν πέντε άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, ενώ νεκρό βρέθηκε και ένα άλλο άτομο που βρισκόταν στην περιοχή. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών από τη μαφία.

Το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ μετέδωσε ότι η αστυνομία εντόπισε 25 κάλυκες 9 χιλιοστών στο σημείο και ότι οι έρευνες συνεχίζονται, επισημαίνοντας ότι εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο αυτά τα όπλα να είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα ανέφερε ότι ένας από τους νεκρούς είχε προηγουμένως τεθεί υπό κράτηση για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και η ελληνική αστυνομία προσπαθούσε να ταυτοποιήσει τα άλλα 5 άτομα.

«ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ»

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα διάφορες πηγές, υποστήριξαν ότι οι σκοτωμένοι ήταν Τούρκοι και είχαν και γαλλικές ταυτότητες. Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζει τη γνησιότητα αυτών των εγγράφων. Επίσης, υποστηρίχθηκε ότι τα άτομα που είναι ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Πηγή είπε στο Πρώτο Θέμα: «Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν οι άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο ίδιο αυτοκίνητο ήταν από την ίδια συμμορία. Ίσως κάποιοι από αυτούς να είναι από αντίπαλες συμμορίες».

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δράστες αρχικά άνοιξαν πυρ από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και στη συνέχεια στόχευσαν στα πλαϊνά του μπλε οχήματος, σκοτώνοντας τους επιβάτες και τον οδηγό. Αναφέρθηκε επίσης ότι η ελληνική αστυνομία εστιάζει στο ενδεχόμενο ενέδρας και ότι οι δράστες και τα θύματα γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΗ

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεχίζοντας τις έρευνες, ανακοίνωσε ότι η πινακίδα του γαλάζιου αυτοκινήτου ήταν πλαστή. Η ελληνική αστυνομία διαπίστωσε ότι η πινακίδα του αυτοκινήτου ήταν κολλημένη με κολλητική ταινία και ανέφερε ότι στο όχημα δεν βρέθηκαν όπλα ή ναρκωτικά.

«Η αστυνομία πιστεύει ότι οι δράστες μπορεί να μπήκαν στο αυτοκίνητο μετά το περιστατικό, να πήραν όπλα, άλλα αντικείμενα και ναρκωτικά», ισχυρίστηκαν ελληνικές πηγές.

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΡΑΠΑΤΕΥΣΕΙ ΑΛΛΑ…

Πηγή της ελληνικής αστυνομίας που ανέλυσε τη σκηνή είπε ότι ο οδηγός επέζησε της επίθεσης και κατάφερε να βγει από το όχημα, αλλά αργότερα βρέθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός πυροβολήθηκε πολλές φορές από κοντινή απόσταση.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για εντοπισμό ενός αυτοκινήτου και μιας μοτοσικλέτας, με τα οποία οι δράστες ενδέχεται να τράπηκαν σε φυγή. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι προσπαθούν να συλλάβουν τους δράστες ειδοποιώντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

Βρήκαν και δεύτερο κρησφύγετο των 6 εκτελεσμένων στη Λούτσα: Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα * Μέλος της συμμορίας και ο Τούρκος συλληφθείς στο «Ελ.Βενιζέλος» [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: