Τέλος εποχής: Ο Ρούπερτ Μέρντοχ αποσύρεται από τα media και παραδίδει τη σκυτάλη στον γιο του Λάκλαν

FILE PHOTO: Rupert Murdoch in their US Open Tennis Championships men’s final round EPA/JUSTIN LANE




Ο μεγιστάνας των media Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποσύρεται από το τιμόνι τόσο της Fox όσο και της News Corp παραδίδοντας τη σκυτάλη στον γιο του Λάκλαν, ο οποίος και θα ηγείται εφεξής αμφότερων των εταιριών.

Σε επιστολή του προς εργαζομένους της Fox Corp και της News Corp, γνωστοποιώντας την παραίτησή του, ο 92χρονος Μέρντοχ τονίζει ότι οι εταιρείες του χαίρουν «ακμαίας υγείας, όπως και εγώ».

«Οι ευκαιρίες μας υπερβαίνουν κατά πολύ τις εμπορικές μας προκλήσεις», δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοχ στην επιστολή που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια – εγώ σίγουρα είμαι, και σκοπεύω να είμαι εδώ για να συμμετέχω σε όσα έρχονται. Αλλά η μάχη για την ελευθερία του λόγου και, εν τέλει, την ελευθερία της σκέψης, δεν ήταν ποτέ πιο έντονη», ανέφερε.

Η αποχώρηση του Ρούπερτ Μέρντοχ θα τεθεί σε ισχύ στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων των δύο εταιρειών στα μέσα Νοεμβρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση των Fox News και News Corp. Ο Ρούπερτ Μέρντοχ θα γίνει τότε επίτιμος πρόεδρος των δύο ομίλων.

Ο Μέρντοχ έστησε το Fox News το 1996. Σήμερα είναι το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Μέρντοχ στον απόηχο μιας ταραχώδους χρονιάς για την Fox, η οποία συμφώνησε τον Απρίλιο να πληρώσει διακανονισμό 787,5 εκατομμυρίων δολαρίων μετά τη μήνυση που δέχθηκε από την Dominion, την εταιρεία που παρέχει τα μηχανήματα καταμέτρησης των ψήφων στις αμερικανικές εκλογές για ρεπορτάζ του δικτύου Fox περί νοθείας εις βάρος του Τραμπ.

Στις 25 Απριλίου, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι «χωρίζει» τους δρόμους της με τον διάσημο δημοσιογράφο Tucker Carlson… υποδαυλιστή πάσης φύσεως συνωμοσιολογίας

Ο Μέρντοχ ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του την Αυστραλία τη δεκαετία του 1950, φτάνοντας τελικά να αποκτήσει τον έλεγχο των εφημερίδων News of the World και The Sun στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1969.

Αργότερα αγόρασε μια σειρά από έντυπα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των New York Post και Wall Street Journal. Μέσω της News Corp, παραμένει ιδιοκτήτης εκατοντάδων τοπικών, εθνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από BBC ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Συγγραφείς και παραγωγοί στις ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό της απεργίας τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: