Προηγήθηκαν έξι συλλήψεις για παράνομη κατοχή επιθετικών οργάνων: Ειρηνική η πορεία κατά του φασισμού στη Λεμεσό με σύνθημα “τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”

Πορεία πραγματοποίησαν οργανώσεις στη Λεμεσό, ενάντια στις επιθέσεις μεταναστών, ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις και στα φασιστικά πογκρόμ, όπως λένε οι διοργανωτές της. Φωτογραφία Omega TV




Με συνθήματα, πανό και πλακάτ, εκατοντάδες πολίτες πορεύτηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, κατά μήκος του παραλιακού της Λεμεσού, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και μηνύματα ενάντια «στα φασιστικά πογκρόμ».

Η Αστυνομία προέβη σε έξι συλλήψεις πριν την έναρξη της πορείας που ολοκληρώθηκε ειρηνικά. Οι συμμετέχοντες μετέβηκαν, ωστόσο, έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού, διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις.

Η πορεία ξεκίνησε στις 19:30 από το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να συνοδεύουν τους συμμετέχοντες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα, όπως «στον δρόμο, στον δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο», «ούτε Λεμεσό, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «ισότητα, αγάπη, αλληλεγγύη».

Οι συμμετέχοντες πορεύθηκαν μέχρι το τέλος του δυτικού μέρους της επίχωσης και ακολούθως επέστρεψαν στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, ωστόσο, μετά το πέρας της εκδήλωσης, αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού, λόγω της σύλληψης έξι προσώπων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έξι συλλήψεις έγιναν για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής επιθετικών οργάνων, τα οποία εντοπίστηκαν στην κατοχή προσώπων, στο πλαίσιο εξετάσεων και ερευνών που έγιναν πριν την έναρξη της πορείας.

ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης – Λεμεσός, Κύπρος

Σύμφωνα με τον Ανταποκριτή του Omega, μικρή ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκε και κινήθηκε έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού για διαμαρτυρία σχετικά με τους συλληφθέντες.

Στο σημείο έδωσε το παρόν του ο Ανταποκριτής του Omega, Ευάγγελος Ευαγγέλου. Όπως ενημέρωσε, πάνω από 500 άτομα συμμετείχαν στην πορεία.

Η πορεία άρχισε γύρω στις 19:00 το απόγευμα και διεξήχθη με ειρηνικό τρόπο.

Να σημειωθεί ότι και χθες στο σημείο της διαμαρτυρίας βρέθηκε το αντιοχλαγωγικο όχημα της Αστυνομίας «Αίαντας».

Ανάμεσα στα συνθήματα που δονήθηκαν την Ατμόσφαιρα είναι το εξής: «ούτε Λεμεσό ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασιστες σε κάθε γειτονιά». Συνθήματα ακούστηκαν και κατά της Αστυνομίας.

Να σημειωθεί ότι μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν φωτοβολίδα σε ένα πρόσωπο που συμμετείχε στην πορεία και την κατέσχεσαν.

Οι διαδηλωτές φωνάξαν συνθήματα κατά ρατσιστικών συμπεριφορών, όπως «Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες».

Να σημειωθεί ότι έντονο προβληματισμό προκάλεσε στην κυβέρνηση το γεγονός ότι έχουν προαναγγελθεί και άλλες πορείες όπως η χθεσινή στη Λεμεσό.

Ο προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι στις πορείες υπάρχει η πιθανότητα να παρεισφρήσουν άτομα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ένταση αλλά και στο γεγονός ότι μπορεί να συναντηθούν ομάδες από «αντίπαλα στρατόπεδα».

Έξω φρενών ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αισθάνεται ντροπή, δήλωσε στη σύσκεψη για τα επεισόδια και τις καταστροφές στη Λεμεσό, γνωρίζει τους δράστες…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: