Προφυλακιστέοι οι τρεις «σερίφηδες» για τις συλλήψεις μεταναστών στον Εβρο

Στιγμιότυπο από το βίντεο με το περιστατικό «αυτοδικίας» @EΦΣΥΝ twiτter




Tην προφυλάκιση των τριών αυτόκλητων «σερίφηδων» που συνελήφθησαν προ ημερών στον Εβρο για το περιστατικό «σύλληψης» 13 μεταναστών σε τρέιλερ, αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημελλειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για έναν 45χρονο Αλβανό και δύο Ελλήνες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την απολογία τους, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ Ανακρίτριας (που ζητούσε προφυλάκιση) και Εισαγγελέως που είχε αντίθετη άποψη.

Έτσι οι τρεις ευρίσκοντο σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σήμερα, το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε από το πρωί, αποφάσισε οι τρεις Αλεξανδρουπολίτες να οδηγηθούν στην φυλακή.

Ο 45χρονος -που ανέβασε και το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- κατηγορείται επιπλέον για οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

  • Οι άλλες κατηγορίες είναι: Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους έχουν αφεθεί οι 13 μετανάστες για την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού που τους είχε αποδοθεί.

Με πληροφορίες από evros-news

Αίνιγμα υπολείμματα ανθρώπινου κρανίου που βρέθηκαν σε χώρο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κορωπί -Στο φακό ανθρωπολόγων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: