Ο Στρατός θα βγάλει όλο το φίδι από τον… θεσσαλικό βάλτο: Καθώς κρατικός μηχανισμός και τοπική αυτοδιοίκηση απλώς δεν υπάρχουν, οι Ε.Δ. σκίζουν…

Δεκάδες ώρες έχουν γράψει τα ελικόπτερα Chinook μεταφέροντας οτιδήποτε χρειάζεται στους κατοίκους των αποκομμένων περιοχών. Πηγή: ΓΕΕΘΑ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Ως πρώτο βήμα εμπλοκής του Στρατού Ξηράς στην περισυλλογή νεκρών ζώων που πνίγηκαν από την βιβλική καταστροφή, είναι τα στελέχη του να οδηγηθούν σε πτηνοτροφικές μονάδες ώστε να γίνει η συλλογή των νεκρών πουλερικών. Και αφού έχουν ληφθεί τα άκρως απαραίτητα μέτρα προστασίας για όλους όσοι βρίσκονται επί τόπου, μόνο τότε θα ξεκινά η διαδικασία της περισυλλογής.

Με ειδικές στεγανές φόρμες, αδιάβροχα υποδήματα, γάντια, ειδικές μάσκες, γυαλιά προστασίας των ματιών, φτυάρια ανά χείρας, αυτά τα στελέχη κλήθηκαν να προστατεύσουν, όσο γίνεται τη δημόσια υγεία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι πάντες θα οδηγούνται για την απολύμανση από τον Διακλαδικό Λόχο αντιμετώπισης Βιολογικών- Χημικών- Πυρηνικών απειλών.

Και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει διαμορφωθεί ένα επικίνδυνο «κοκτέιλ» που αφορά την υγεία όλων. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Συντονιστικού, που έχει στηθεί στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κατά την οποία η κα. Αγαπηδάκη αναπληρώτρια υπουργός υγείας αναφέρθηκε στα νέα περιστατικά που προσήλθαν σε δομές δημόσιας υγείας.

Μπορεί τα 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και τα 126 με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού να μην εμπνέουν ανησυχία στους επιστήμονες καθώς συμπεριλαμβάνονται στην εποχή αυτή αλλά και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Θεσσαλία, ωστόσο είναι ενδεικτικό ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή.

Αν και το επόμενο διάστημα απαιτηθεί η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων με οχήματα και μηχανήματα του στρατού, τουλάχιστον προς το παρόν αυτό είναι άγνωστο, διότι ήδη στις πληγείσες περιοχές υπάρχουν τα μέσα που χρειάζονται για να συνεισφέρουν και σε αυτή την πράξη του ατελείωτου για την Θεσσαλία δράματος, που παρόμοιο δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήδη δουλεύουν πάνω σε δίκτυο διανομής τροφίμων και εφοδίων, σε δρόμους που έχουν πέσει, σε απεγκλωβισμούς ανθρώπων και το ερώτημα είναι γιατί και ο στρατός, από την στιγμή που υπάρχουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε όλη αυτή την κρίση που δημιούργησε η κακοκαιρία Daniel, αυτό που φάνηκε γι’ ακόμη μια φορά είναι ότι το υπουργείο Εθνικής άμυνας, τα στρατιωτικά επιτελεία και οι στρατιωτικοί σχηματισμοί αποτελούν το λεγόμενο «σκληρό» γρανάζι του κρατικού μηχανισμού.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός ζήτησε από το Νίκο Δένδια να ενεργοποιηθούν και στον τομέα αυτό τα στελέχη του στρατού ξηράς.

Μπορεί η αιμορραγία στα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης να αποτελεί ίσως το κορυφαίο θέμα που απαιτεί άμεσες αποφάσεις, όμως στο πεδίο του εδάφους ακόμη κι αν είναι πλημμυρισμένο οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν τ’ αδύνατα, δυνατά για να συνεισφέρουν στους πολίτες.

Και την ίδια στιγμή η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο από τους στρατιωτικούς αποτυπώνεται σε όλα τα στρατόπεδα της Ελλάδας, με εικόνες εθελοντικής συγκέντρωσης ειδών ένδυσης υπόδησης και τροφίμων από τα στελέχη προς τους πληγέντες.

Μετά την συγκέντρωση όλων των αγαθών ακολούθησε η πρώτη μεταφορά των εφοδίων από τις μονάδες και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων προς την 1η Στρατιά τα οποία θα προωθούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παράλληλα οι πτήσεις με τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, κυρίως τα Chinook που μπορούν να μεταφέρουν μεγάλά και βαριά φορτία, δεν σταματούν προς τις αποκομμένες περιοχές της Θεσσαλίας. Τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας, πόσιμο νερό, ζωοτροφές, φάρμακα κι ότι άλλο χρειάζονται οι κάτοικοι που έχουν δοκιμαστεί από την βιβλική καταστροφή αλλά παραμένουν στον τόπο τους.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Με όπλο την επιστήμη οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν τη διαφορά στη μάχη απέναντι σε έναν εφιάλτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: