Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πάει στην Αθήνα για να τιμήσει τους εφοπλιστές: Το Σάββατο αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέστη στην εκδήλωση της Πρεσβείας της Κίνας με την ευκαιρία της 74ης εθνικής επετείου της χώρας. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να παραστεί απόψε σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών.

Το Σάββατο θα αναχωρήσει από την ελληνική πρωτεύουσα για τη Νέα Υόρκη όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ και θα έχει σειρά επαφών, με επίκεντρο την προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία, ανάμεσα σε άλλα, στο αποψινό δείπνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή ναυτιλία, αλλά και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κυπριακού νηολογίου, καθώς και στις συνέργειες Κύπρου – Ελλάδας στον τομέα της ναυτιλίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από την Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στις 16 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τις οποίες και θα προσφωνήσει.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει χθες ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο για το θέμα συνάντησής του στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι.

ΚΥΠΕ – Λευκωσία, Κύπρος

Ο Πρόεδρος της Κύπρου προσβλέπει σε υποστήριξη του Πεκίνου στο Σ.Α. του ΟΗΕ: Παραβρέθηκε στην εορτή για την ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: