O Ντούσκος σχεδόν άγγιξε το βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα: Για κλάσματα δευτερολέπτου έχασε το χάλκινο [video]

Ο Στέφανος Ντούσκος. Photo via GLOMEX (Video ID v-cvf8onltv4ux)




Ο Στέφανος Ντούσκος «άγγιξε» το βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών/γυναικών, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (10/09) στο Βελιγράδι, αλλά το έχασε για μόλις 23 κλάσματα του δευτερολέπτου.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο επιστρέφει τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/09) στην Ελλάδα έχοντας εξασφαλίσει την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και μπορεί πλέον χωρίς άγχος να προετοιμαστεί για να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.




Ο 26χρονος πρωταθλητής δεν ακολούθησε τον ξέφρενο ρυθμό που έπιασαν οι αντίπαλοι του στα πρώτα μέτρα του τελικού του σκιφ κι έμεινε αρκετά πίσω μέχρι και τα 1.500 μ, όπου πέρασε 4ος.

Παρ΄ όλα αυτά έκανε τεράστια προσπάθεια στα τελευταία μέτρα και κατάφερε να πλησιάσει στην 3η θέση το Νεοζηλανδό Τόμας Μάκιντος, ο οποίος είχε φύγει πολύ μπροστά του.

Πάνω στον τερματισμό όμως για λίγα εκατοστά του μέτρου δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει κι έτσι περιορίστηκε στην 4η θέση με 6:40.56 την ώρα που ο Μάκιντος κέρδιζε το χάλκινο με χρόνο 6:40.33.

Το ασημένιο πήγε στον Ολλανδό Φαν Ντορπ με 6:39.26 ενώ ο Γερμανός Όλιβερ Ζίντλερ ήταν για ένα ακόμα τελικό άπιαστος και πήρε το χρυσό με χρόνο 6:38.08 υπερασπίζοντας τον τίτλο του Παγκόσμιο πρωταθλητή που κατείχε από πέρυσι.

Όλοι οι φιναλίστ έδωσαν ραντεβού για τον μεγάλο αγώνα τον ερχόμενο Ιούλιο στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Παρισιού.

Λίγο νωρίτερα στον τελικό Δ΄ του διπλού σκιφ ανδρών οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος πήραν την 1η θέση με χρόνο 6:16.75 για να καταταγούν 19οι στη γενική της διοργάνωσης. Το διπλό των κοριτσιών με τις Σοφία Δαλίδου-Ευαγγελία Φράγκου δεν αγωνίστηκε στον Τελικό Δ΄.

Η Εθνική ομάδα επιστρέφει τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ελλάδα με δυο σπουδαίες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, αυτές των Ντούσκου στο σκιφ και Μπούρμπου-Αναστασιάδου στην δίκωπο με τα δύο πληρώματα να καταλαμβάνουν την 4η και 7η θέση αντίστοιχα στα αγωνίσματά τους.

Πολύ καλές ήταν και οι ελληνικές παρουσίες στα δύο διπλά ελαφριά σκιφ, όπου οι Φίτσιου-Κοντού ήταν 12ες και οι Γκαϊδατζής-Παπακωνσταντίνου 13οι, ενώ αμφότερα έδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Παρίσι στις επερχόμενες προολυμπιακές ρεγκάτες.

Επίσης την 19η θέση των Καλανδαρίδη-Παπακωνσταντίνου και την 20η των πολύ νέων σε ηλικία Φράγκου και Δαλίδου που αποκόμισαν σπουδαίες εμπειρίες από την διοργάνωση.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: