Ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται να επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ ως σύμβουλος του Κασσελάκη

FILE PHOTO: Ο Νίκος Κοτζιάς. ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ετοιμος να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ και στο πλευρό του νεοεκλεγέντος αρχηγού του φέρεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Τσίπρα, Νίκος Κοτζιάς, σε μια εξέλιξη που μπορεί να αποδειχθεί πολύ ενδιαφέρουσα  για την -υπο διαμόρφωση- νέα πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και ακόμη τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί, ο κ. Κοτζιάς έχει ήδη δεχθεί κρούσεις από την πλευρά του κ. Κασσελάκη προκειμένου να συνταχθεί εκ νέου με τον ΣΥΡΙΖΑ ως σύμβουλος της νέας κομματικής ηγεσίας επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», πάντως, ο κ. Κοτζιάς ακόμη δεν έχει καταλήξει σε κάποια απόφαση για τις επόμενες κινήσεις του.

Κατά την ίδια πηγή, ο πρώην ΥΠΕΞ φέρεται να διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις και προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής, καθώς περιμένει να δει ποιοι άλλοι θα στελεχώσουν τη νέα ομάδα προσώπων περί τον κ. Κασσελάκη.

Ο Νίκος Κοτζιάς, θεωρούμενος ως «αρχιτέκτονας» της Συμφωνίας των Πρεσπών, παραιτηθηκε από το αξίωμα του ΥΠΕΞ μετά από διαφωνία με τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και κρίνοντας ανεπαρκή την «κάλυψή» του από τον Αλέξη Τσίπρα.

Το κατεστημένο της Washington Post αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν; Υπομονεύει και “υπερπαίζει” το βέτο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, σημειώνει…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: