Ο Λίλαρντ πάει Μιλγουόκι και βάζει φωτιά στο NΒΑ: Πρώτο φαβορί πλέον για τον τίτλο οι Μπακς [video]

7 Portland Trail Blazers guard Damian Lillard (3-L) shoots as Boston Celtics center Al Horford (L), Boston Celtics guard Jaylen Brown (2-L), Boston Celtics guard Derrick White (3-R), Boston Celtics guard Malcolm Brogdon (2-R) and Boston Celtics forward Sam Hauser (R) defend during the first half at TD Garden in Boston, Massachusetts, USA, 08 March 2023. EPA/CJ GUNTHER SHUTTERSTOCK OUT




Τεράστια κίνηση από τους Μιλγουόκι Μπακς, με την οποία ικανοποιείται στο έπακρο η επιθυμία του Γιάννη Αντετοκούνμπο για ενίσχυση των «Ελαφιών», προκειμένου να γίνουν ομάδα πρωταθλητισμού. Οι Μπακς κινήθηκαν γρήγορα και μέσα από μία συμφωνία τριών ομάδων, απέκτησαν μέσω ανταλλαγής τον Ντέιμιαν Λίλαρντ των Μπλέιζερς.

Η ομάδα του Πόρτλαντ θα λάβει τους Τζρου Χόλιντεϊ (θα γίνει ανταλλαγή), Ντεάντρε Εϊτον, Τουμανί Καμαρά, ενώ οι Φοίνιξ Σανς θα αποκτήσουν τους Γιουσούφ Νούρκιτς, Νασίρ Λιτλ, Γκρέισον Άλεν και Κίον Τζόνσον.

Η κίνηση αντιπροσωπεύει μια σημαντική έκπληξη για τον Λίλαρντ, ο οποίος πέρασε την offseason πιέζοντας για ανταλλαγή στους Μαϊάμι Χιτ και κατέληξε στους Μπακς.

Στις 11 σεζόν του στο ΝΒΑ, όλες με τη φανέλα του Πόρτλαντ, ο Λίλαρντ οδήγησε τους Μπλέιζερς στα πλέι οφ οκτώ φορές, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τους Τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας. Ο 33χρονος έχει μέσο όρο 25,2 πόντους (37.2% στο τρίποντο), 4,2 ριμπάουντ, 6,7 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 769 αγώνες καριέρας.

Λίγη ώρα μετά την ανταλλαγή του, ο All-Star γκαρντ τοποθετήθηκε μέσω Twitter, δηλώνοντας ενθουσιασμένος για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του.

«Για τους περιστασιακούς δεν θα μιλήσω, όμως για τους φανς των Μπλέιζερς και για την πόλη του Πόρτλαντ που πραγματικά λατρεύω, θα το κάνω. Και θα το κάνω με ειλικρίνεια. Μείνετε συντονισμένοι. Είμαι ενθουσιασμένος για το επόμενο κεφάλαιο με τους Μπακς», έγραψε ο Λίλαρντ.

Σεισμός στις στοιχηματικές

Η απόκτηση του All-Star γκαρντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Ντέιμιαν Λίλαρντ, από τους Μιλγουόκι Μπακς, μέσω συμφωνίας ανταλλαγής που περιελάμβανε και τους Φοίνιξ Σανς, συνέβαλε στο να ταρακουνήσει το στοιχηματικό… τοπίο του ΝΒΑ.

Οι Μπακς, που ήταν τρίτοι ή τέταρτοι μεταξύ των ομάδων με τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν το πρωτάθλημα 2023-24, αναρριχήθηκαν άμεσα στην κορυφή της λίστας στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες.

Για παράδειγμα, η BetMGM, η οποία είχε τα «Ελάφια» μαζί στην τρίτη θέση με τους Σανς πριν από την ανταλλαγή, μετακίνησε το Μιλγουόκι στην κορυφή, ενώ οι υπερασπιστές του τίτλου Ντένβερ Νάγκετς υποχώρησαν στη δεύτερη θέση, με τους Μπόστον Σέλτικς τρίτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Εύκολο βράδυ για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Βόλο με… σφραγίδα Τάισον (3-0)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: