Ο εντυπωσιακός ΟΦΗ έκανε την ανατροπή στις καθυστερήσεις και υπέταξε τον ΠΑΟΚ με 1-0 [video]

Ο παίκτης του ΟΦΗ (Δ) και ο παίκτης του ΠΑΟΚ (Α), διεκδικούν την μπάλα κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου ΟΦΗ – ΠΑΟΚ, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, στο Στάδιο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” στο Ηράκλειο Κρήτης, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ




Ο ΟΦΗ για δεύτερη φορά πήρε την νίκη στις καθυστερήσεις, αυτήν την φορά «εκτελώντας» τον ΠΑΟΚ με 1-0.

Με «χρυσή» αλλαγή τον Λερόι Αμπάντα, που σκόραρε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, για την 3η αγωνιστική της Super League, και τον υποχρέωσε στην πρώτη του βαθμολογική απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα.




Οπως και στο ματς της πρεμιέρας με τον Αρη, έτσι και απόψε οι Κρήτες «χτύπησαν» στο φινάλε, έκαναν το «2 στα 2» στην έδρα τους και έπιασαν τον «Δικέφαλο του βορρά» στη δεύτερη θέση της κατάταξης, τρεις βαθμούς πίσω από τον «απόλυτο» Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, με σουτ του Μεγιάδο (10΄) και του Μπάκιτς (14΄), εκ των οποίων το πρώτο πέρασε ελάχιστα άουτ και το δεύτερο εξουδετερώθηκε από τον Κοτάρσκι.

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 23΄ ο Μπράντον Τόμας κέρδισε φάουλ στο όριο της περιοχής (η φάση ελέγχθηκε για πέναλτι, χωρίς να αλλάξει η αρχική υπόδειξη), αλλά η εκτέλεση του Μουργκ έστειλε μπάλα ψηλά άουτ.

Το υπόλοιπο διάστημα του α΄ μάρους είχε δύναμη, μονομαχίες και αρκετά φάουλ, αλλά όχι κάποια «καθαρή» ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουτσέσκου προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές και ο «Δικέφαλος του βορρά» έδειξε να «πατά» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μουργκ δοκίμασε το πόδι του στο 51΄, αλλά ο Χριστογεώργος (που αντικατέστησε τον Χρήστο Μανδά στον ΟΦΗ, μετά την πώληση του τελευταίου στη Λάτσιο) απέκρουσε.

Λίγο αργότερα, ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε τρεις αλλαγές, με τον Μεϊτέ να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όμως οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν πολλές δυσκολίες στη δημιουργία.

Πλησιάζοντος προς το τέλος του παιχνιδιού, οι Θεσσαλονικείς ρίσκαραν, άλλαξαν το σύστημά τους σε 4-4-2 με την είσοδο του Τζίμα, αλλά πλήρωσαν… βαρύ τίμημα.

Σε μία αντεπίθεση στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Αμπάντα (που είχε μπει ως αλλαγή) έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ από πλάγια αριστερά νίκησε τον Κοτάρσκι.

Ο βοηθός διαιτητής υπέδειξε αρχικά οφσάιντ, αλλά το VAR διόρθωσε το λάθος και ο ΟΦΗ πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Γκαγέγκος, Μπάκιτς, Πασαλίδης, Τοράλ – Εκόνγκ, Α. Ζίβκοβιτς, Μεϊτέ, Μπάμπα, Κωνσταντέλιας
Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Καρώ (81΄ Λαμπρόπουλος), Πασαλίδης, Μεγιάδο, Γκαγέγκος (82΄ Νέιρα), Μπάκιτς (73΄ Αμπάντα), Φελίπε (65΄ Ντικό), Ριέρα (66΄ Τοράλ)

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76΄ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες (67΄ Μπάμπα), Σβαμπ (66΄ Μεϊτέ), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας, Μουργκ (76΄ Τζίμας), Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (66΄ Μπράντον)

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: