Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μίλι υπολογίζει ότι ουκρανική αντεπίθεση θα διαρκέσει 30-45 ημέρες ακόμη, ως την έλευση του χειμώνα

epa10753262 US Secretary of Defense Lloyd Austin (L), alongside Chair of the Joint Chiefs of Staff General Mark Milley (R), speaks via videoconference to the Ukraine Defense Contact Group from the briefing room of the Pentagon in Arlington, Virginia, USA. EPA, JIM LO SCALZO




Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν στη διάθεσή τους τριάντα ως σαράντα πέντε ημέρες προτού ο χειμωνιάτικος καιρός περιπλέξει την κατάσταση όσον αφορά την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν στις αρχές Ιουνίου, εκτιμά ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι.

Πρόκειται για «αρκετό χρόνο ακόμη», δήλωσε ο στρατηγός Μίλι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC που δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή.

Ο ουκρανικός στρατός σημειώνει σταθερή πρόοδο και διατήρησε αξιόλογες μάχιμες δυνάμεις, σύμφωνα με τον αμερικανό ανώτατο αξιωματικό. Η μάχη δεν έχει τελειώσει, πρόσθεσε ο στρατηγός Μίλι.

Ο αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ εξήγησε πως σε περίπου έναν μήνα ο καιρός θα επιδεινωθεί. «Θα αρχίσουν οι βροχές» και το έδαφος θα γίνει «πολύ λασπώδες. Θα είναι πολύ δύσκολο τότε να κάνεις ελιγμούς, και κατόπιν θα αρχίσει ο βαρύς χειμώνας».

Σύμφωνα με τον στρατηγό Μίλι, είναι ακόμη πρόωρο να ειπωθεί αν η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε ή όχι.

Το Κίεβο απορρίπτει επικρίσεις δυτικών αξιωματούχων για τους οποίους η αντεπίθεση των δυνάμεών του εκτυλίσσεται με υπερβολικά βραδύ ρυθμό και δεν επικεντρώθηκε εξαρχής στον νότο.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το dpa
Ουάσινγκτον, United States

Κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό: Τρεις τραυματίες από επίθεση ενόπλων σε αυτοκινητοπομπή με Μεξικανούς και Αμερικανούς πολίτες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: