Νίκος Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη απεδείχθη ανίκανο να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ – ΜΠΕ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




“Είναι πλέον σαφές ότι οι προκλήσεις της νέας εποχής δεν είναι προ των πυλών, είναι εδώ, τις ζούμε και μας δοκιμάζουν.

Δυστυχώς, όμως, το κράτος φαίνεται ανέτοιμο. Λες και δεν μας έμαθαν τίποτα η οικονομική, η πανδημική, η ενεργειακή και η κλιματική κρίση.

Η ανθεκτικότητα, η πρόληψη, η προετοιμασία, παραμένουν για πολλούς άγνωστες» λέξεις, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία στου στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 87η ΔΕΘ.

“Το φετινό καλοκαίρι έγινε πλέον κατανοητό σε όλους ότι το σύστημα νομής της εξουσίας, που ο κ. Μητσοτάκης συχνά ονομάζει «επιτελικό κράτος», αποδείχθηκε ανίκανο να εκσυγχρονίσει τις δομές του και να επιτελέσει ένα από τα βασικότερα καθήκοντά του, την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών”, είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε: “Γιατί για εμάς η ασφάλεια είναι η πολιτική προστασία. Να μην είναι η χώρα έρμαιο των πυρκαγιών κάθε καλοκαίρι και να μην σπαταλούνται χρήματα σε αντιπλημμυρικά έργα αμφιβόλου ποιότητας.

Να μην φοβόμαστε ότι θα βουλιάξουμε στις πόλεις και στα χωριά μας. Ότι θα χαθεί σε μια στιγμή, κάτω από ακραία φαινόμενα, ό,τι μοχθήσαμε για μια ζωή. Ασφάλεια είναι η πρόσβαση του πολίτη σε ένα ποιοτικό και δωρεάν σύστημα δημόσιας υγείας. Όχι οι λίστες της ντροπής για ένα χειρουργείο, ούτε ένα ΕΚΑΒ υποστελεχωμένο. Ασφάλεια είναι ένα κοινωνικό κράτος ασπίδα για τους πιο αδύναμους, που δεν κρατά τους πολίτες σε ομηρία με τα pass κάθε είδους.




  • Είναι η προστασία του εργαζόμενου, η διαβίωση με αξιοπρέπεια. Aσφάλεια για εμάς είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας. Ασφάλεια είναι η παρουσία του Κράτους δίπλα στον πολίτη για να τον προστατεύσει. Θέλω να αναλογιστούμε ξανά: Η αποτρόπαια δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά θα είχε αποτραπεί αν το Λιμενικό ήταν εκεί -όπως όφειλε; Αν το κράτος έκανε καλά τη δουλειά του,οι ακροδεξιοί Κροάτες χούλιγκαν δεν θα εισέβαλαν ανενόχλητοι στη χώρα και δεν θα δολοφονούσαν τον Μιχάλη Κατσούρη στο κέντρο της Αθήνας. Η τραγωδία στα Τέμπη θα είχε αποτραπεί αν τα «γαλάζια παιδιά» των διορισμένων διοικήσεων στον ΟΣΕ δεν έδιναν αλλεπάλληλες παρατάσεις στη σύμβαση 717, αφήνοντας τα τρένα να κινούνται στα τυφλά. Η καμένη Δαδιά, αυτό το σπάνιο οικοσύστημα σε όλη την Ευρώπη, η καμένη Πάρνηθα, η καμένη Ρόδος αποκάλυψαν την αποτυχία του κράτους να εγγυηθεί την προστασία του περιβάλλοντος και ένα βιώσιμο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Οι πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας στη Θεσσαλία αποκάλυψαν με τραγικό τρόπο ότι πέρα από την επικοινωνιακή διαχείριση,το «επιτελικό» κράτος” είναι ανίκανο να κάνει το οτιδήποτε άλλο. Ο «Βασιλιάς πλέον είναι γυμνός»!”

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας για τη Συνθήκη της Λωζάνης: Δεν επιδέχεται παρερμηνείας, δεν έχει ημερομηνίες λήξης ή αναθεώρησης* Ουδείς νοείται να φαντάζεται αλλαγή συνόρων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: