Μυστήριο με την εκτέλεση των έξι στη Λούτσα, ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες: Ενδεχομένως Τούρκοι κουρδικής καταγωγής τα θύματα

FILE PHOTO: Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο της μαφιόζικης εκτέλεσης στη Λούτσα. Photo screenshot via ERT TV




Μυστήριο παραμένει η αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε μετά από ενέδρα χθες το απόγευμα στη Λούτσα και είχε ως αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να τραυματιστούν θανάσιμα.

Από το σημείο άντρες της Aσφάλειας Αττικης που έχουν αναλάβει τις έρευνες έχουν περισυλλέξει περισσότερους από 20 κάλυκες ενώ σύμφωνα με καταθέσεις περιοίκων καταλήγουν πως δυο συμμορίες είχαν δώσει ραντεβού θανάτου στο σημείο.

Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος από αστυνομικούς, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για να εντοπίσουν τους δράστες αυτού του πρωτοφανούς για τα ελληνικά χρονικά δολοφονικού χτυπήματος.




Εικοσιπέντε κάλυκες στο σημείο της εκτέλεσης των έξι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι εκτέλεσαν έξι άτομα μέσα στο αυτοκίνητό τους που είχε πλαστές πινακίδες.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο μετά από καταγγελίες για πυροβολισμούς εντόπισαν ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο, το οποίο έφερε γερμανικές πινακίδες, οι οποίες ήταν πλαστές.

«Στο εσωτερικό του (σ.σ. αυτοκινήτου) υπήρχαν νεκρά πέντε άτομα, ενώ ένα έκτο άτομο βρέθηκε πεσμένο τραυματισμένο θανάσιμα πίσω από το όχημα», είπε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστα οι αστυνομικοί συνέλεξαν από το σημείο της εκτέλεσης, περισσότερους από 25 κάλυκες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα όπλα της δολοφονίας έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά.




Έρευνες για την ταυτότητα των θυμάτων

Η πρώτη εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είναι ότι τα θύματα είναι αλλοδαπής καταγωγής, πιθανότατα Τούρκοι. Οι έξι νεκροί έφεραν πάνω τους κάποια έγγραφα ταυτοποίησης, τα οποία δεν φαίνεται να είναι γνήσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα θύματα είναι 6 Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής που έφεραν γαλλικές ταυτότητες.

«Φαίνεται ότι πρόκειται για άτομα τα οποία έχουν καταγωγή από την Τουρκία. Οι Αρχές εξετάζουν αν είχε δοθεί εδώ κάποιο ραντεβού με μέλη άλλης ομάδας προκειμένου να συζητήσουν και αυτοί τους έστησαν ενέδρα θανάτου και τους εξόντωσαν είτε χωρίς να το περιμένουν, πήγαιναν σε κάποιο σπίτι είτε είχαν κάποιο σημείο εδώ πέρα στην περιοχή, οι δράστες τους περίμεναν και τους εκτέλεσαν», είπε ο αστυνομικός ρεπόρτερ της ΕΡΤ.

Περιγράφοντας τη βαναυσότητα των δραστών τόνισε ότι το ένα θύμα που κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει δέχθηκε αρκετές σφαίρες από κοντινή απόσταση.

Η αστυνομία ψάχνει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, αναζητά μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ενδεχομένως να του δώσουν περαιτέρω στοιχεία και ψάχνουν να δουν αν υπήρχε κάποιο κρησφύγετο στην περιοχή και γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο σημείο για συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του οχήματος εκτελέστηκε από πολύ μικρή απόσταση. Οι αρχές αναζητούν ένα μαύρο αυτοκίνητο καθώς και μία μοτοσικλέτα.

Με πληροφορίες από ertnews

Συναγερμός για την «υγρή χωματερή» της Θεσσαλίας: Αγώνας δρόμου να μην εκραγεί η υγειονομική βόμβα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: