Μεγάλη συμμετοχή και ουρές για τις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 110.000 είχαν ψηφίσει μέχρι τις 6 το απόγευμα * Σκέψεις για παράταση της ψηφοφορίας [videos]

Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε εκλογικό κέντρο κατά τη διάρκεια εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου, Αθήνα, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Μεγάλη και πέραν των προσδοκιών της Κουμουνδούρου φαίνεται να είναι η συμμετοχή των μελών του κόμματος στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,  καθώς μέχρι τις 18:00  είχαν ψηφίσει πάνω από 110.000 πολίτες.

Την αυξημένη συμμετοχή στην εκλογική επιδοκίμασαν με δηλώσεις οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία, ενώ ο Νίκος Παππάς, λίγο μετά τις 18:00 τάχθηκε υπέρ της παράτασης της ψηφοφορίας.

«Η συμμετοχή του δημοκρατικού κόσμου ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Ας κάνουμε όλοι τα πάντα, για την ισχυροποίηση της παράταξης», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νίκος Παππάς.

  • «Θεωρώ αυτονόητο ότι η ΚΕΦΕ θα δώσει παράταση της διαδικασίας, όπου παραστεί ανάγκη», τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Καλλιθέα λόγω της μεγάλης συμμετοχής και της αναμονής, νωρίτερα το μεσημέρι άνοιξε και 4ο εκλογικό κέντρο. Στη Νέα Σμύρνη η αναμονή ξεπερνά τη μιάμιση ώρα, ενώ 1 ώρα και 40 λεπτά είναι η αναμονή στον Χολαργό.

Μεγάλη προσέλευση παρατηρείται στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Κρήτη.

Λίγο μετά τις 17:00 η συμμετοχή είχε φτάσει τις 100.000 χιλιάδες, ενώ μια ώρα αργότερα είχαν ψηφίσει 110.000.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές έως τις 8:00 το απόγευμα , ενώ η καταμέτρηση θα καταγραφεί σε τάμπλετ, όπως στις εθνικές εκλογές, επομένως τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν πολύ γρήγορα μετά το κλείσιμο των καλπών.

Ψήφισε ο Τσίπρας – Βιάστηκαν όσοι μας κήρυξαν απόντες 

Το μαζικό «παρών» των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται στις κάλπες δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στην Πλάκα.

«Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάπες. Το δικό τους “παρών” μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στις κάλπες, το δικό τους μαζικό “παρών” λοιπόν δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ».

Στέφανος Κασσελάκης: Ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τη χώρα πίσω

Στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι έφτασε λίγο μετά τις 12:30 για να ασκήσει το δικαίωμά του, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε σέλφι και αντάλλαξε χειραψίες.

Μετά την κάλπη ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε:«Είμαι συγκινημένος από την κοσμοσυρροή, είναι πολύς ο κόσμος, κάντε υπομονή. Απρόσμενη η προσέλευση, αξίζει τον κόπο. Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική διακυβέρνηση. Μια σύγχρονη κυβερνώσα αριστερά. Αυτό βλέπει ο κόσμος και έρχεται».

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασελάκης ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας 

«Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο Νέας Ιωνίας.

«Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι το σύνθημά του ήταν «αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά», για να συμπληρώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη «αν ο κόσμος της Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται για να αλλάξει το παράδειγμα που σας είπα».

Στέφανος Τζουμάκας: Μπορούμε κόμμα πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας

Κάλεσμα προς τα μέλη του κόμματος και κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη, να συμμετάσχει στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «για να αλλάξουμε πορεία», απηύθυνε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Τζουμάκας σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας.

Ανέφερε ειδικότερα: «έχουμε τη δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Για να προτάσσουμε την πολιτική και την οικονομία. Για να απομονώσουμε την αθλιότητα της υποκατάστασης της πολιτικής από τη διαπλοκή και παρασιτικά συμφέροντα. Για να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα. Για να αποκαταστήσουμε ξανά την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος εναλλακτικής λύσης. Για τη χώρα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Έχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε».

Εφη Αχτσιόγλου: Μέρα ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, είναι μια μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης αριστεράς», δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός της, στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «είναι μια σημαντική μέρα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου» και τόνισε ότι «σήμερα από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επιστρέφει δυναμικά». «Κι εμείς», υπογράμμισε, «είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημα τους, στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή, με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια».

«Χτες ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι το σχέδιο του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε», είπε, για να σημειώσει: «Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βουλευτής Έφη Αχτσιόγλου ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




 

Ψήφισε ο Ν. Παππάς

«Σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής.

«Συμμετέχουμε», τόνισε ο κ. Παππάς, «για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδια του. Για να υπερασπιστούμε τη χώρα από τη ΙΧ εξωτερική πολιτική του». «Για να ξεκινήσουμε», σημείωσε, «μια ενωτική πορεία προς τον μετασχηματισμό, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα ‘χυλό’ χωρίς λογοδοσία, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα με κλειστές πόρτες».

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βουλευτής Νίκος Παππάς ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

 




 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Ψέμα ότι άργησε η ενεργοποίηση του στρατού, καμία πρόθεση για ανασχηματισμό, εκτός κάθε συζήτησης θέματα εθνικής κυριαρχίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: