Μα είναι δυνατόν, ο “αξιότιμος” κ. Ροζάκης, να είπε τέτοια κουβέντα για την προδομένη Κύπρο; Μάλλον ξεχνά ποιος ξεπούλησε το νησί, προφανώς δεν θέλει να θυμάται τις ευθύνες του…

Ο καθηγητής Χρήστος Ροζάκης, ο οποίες προωθεί απαράδεκτες προτάσεις για την ΑΟΖ και την Κύπρο. ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




«Η Κύπρος έχει χάσει ευκαιρίες να λύσει το πρόβλημα και φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε χιλιάδες χρόνια προτού εμείς, χωρίς την Κύπρο, λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία».

Τα παραπάνω απαράδεκτα που φτάνουν στα όρια εγκατάλειψης ελληνικού εδάφους, ανέφερε ο Oμότιμος Kαθηγητής, πρώην Υφυπουργός, Χρήστος Ροζάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή για την ατζέντα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο εν λόγω απαράδεκτος καθηγητής, είπε συγκεκριμένα στην εξαιρετική συνάδελφο:

«Μοιραία, αυτό είναι ένα δεδομένο που λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι ένα δεδομένο το οποίο αναμφίβολα παίζει ρόλο. Μην ξεχνάτε ότι η Κύπρος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες τουλάχιστον για να λύσει το πρόβλημά της.

Είναι το σχέδιο Άναν και είναι και η πρόσφατη στο Κραν Μοντανά. Βέβαια στο Κραν Μοντανά είναι ευθύνη της Κύπρου το ότι δεν προχώρησε σε μία επίλυση, παρά το γεγονός ότι είχαν φτάσει πολύ κοντά σε αυτήν.

Ως εκ τούτου, και εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε επ’ άπειρον να λυθεί το Κυπριακό προκειμένου να λύσουμε τα ελληνοτουρκικά», συμπλήρωσε ο κ. Ροζάκης.

Ο κ. Ροζάκης ψεύδεται ασύστολα και για το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, που παρέδιδε την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας, και για τις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά, όπου ο τότε υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε την περίφημη φράση ότι αποτελούν κόκκινες γραμμές για την κατοχική Τουρκία η παραμονή του τουρκικού κατοχικού στρατού, η συνέχιση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και των “επεμβατικών δικαιωμάτων”.

Ο εν λόγω καθηγητής, που δυστυχώς διετέλεσε και υφυπουργός Εξωτερικών, έχει μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι εκτροχιάστηκε το Κυπριακό με συνεχείς υποχωρήσεις. Είναι ο βασικός θεωρητικός της υποχωρητικότητας και θα προκαλέσει τεράστια ζημία εάν συμπεριληφθεί στις ομάδες που θα ασχοληθούν με την “επίλυση” των ελληνοτουρκικών.

Θα παρασύρει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε αντεθνική λύση στο Αιγαίο, και μετά θα του φορτώσει και τις ευθύνες…

Στις 22 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Χριστοδουλίδη με Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη: Δημιουργείται μιά προοπτική δηλώνει ο Κύπριος Πρόεδρος μετά τη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: