Κινδυνεύουμε, λέει η Μελόνι: 11.000 αφίξεις μεταναστών σε μια εβδομάδα * Δεν θα αφήσω την Ιταλία να γίνει «ο προσφυγικός καταυλισμός της Ευρώπης»

FILE PHOTO: Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι δείχνει στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεκάδες βάρκες με τις οποίες καταφθάνουν οι παράτυποι μετανάστες στην Λαπεντούζα. EPA/FILIPPO ATTILI HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει η χώρα της να γίνει «ο καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης», καθώς χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούν καταφύγιο αποβιβάζονται σε αυξανόμενους ρυθμούς στις ακτές της, ωθώντας τη Γαλλία να αυστηροποιήσει τους ελέγχους στα σύνορά της με την Ιταλία.

Η Τζόρτζια Μελόνι είπε στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι οι τεράστιοι αριθμοί που έφτασαν στη Λαμπεντούζα, ένα μικροσκοπικό νησί της Σικελίας που για χρόνια είναι το πρώτο λιμάνι για τους ανθρώπους που διασχίζουν την επικίνδυνη περιοχή της Μεσογείου από τη βόρεια Αφρική, θέτουν την Ιταλία υπό απίστευτη πίεση».

 Η Λαμπεντούζα έχει γίνει για άλλη μια φορά το σημείο ανάφλεξης του μεταναστευτικού στην Ευρώπη αφού έφτασαν περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι την περασμένη εβδομάδα, ενώ σχεδόν 500 άνθρωποι που διασώθηκαν από πλοίο ΜΚΟ μεταφέρθηκαν στο Μπρίντιζι χθες, ανεβάζοντας τον αριθμό των αφίξεων στην Ιταλία μέχρι στιγμής φέτος σε πάνω από 127.000 – υπερδιπλάσιο από αυτό της ίδιας περιόδου το 2022.

  • Η πλειοψηφία των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη Λαμπεντούζα μεταφέρονται σε υπερπλήρη κέντρα υποδοχής στη Σικελία. Την περασμένη  Δευτέρα, εκατοντάδες διέφυγαν από ένα κέντρο στο Porto Empedocle σε μια απεγνωσμένη αναζήτηση τροφής.

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να φτάσουν βόρεια στα σύνορα με τη Γαλλία , όπου για χρόνια η γαλλική αστυνομία χρησιμοποιεί σκληρές τακτικές για να κάνει το πέρασμα των συνόρων αδύνατο.

Η Γαλλία ενίσχυσε τους ελέγχους στα τρένα που κυκλοφορούν μεταξύ της ιταλικής συνοριακής πόλης Βεντιμίλια και των Καννών στη Γαλλία, καθώς ο αριθμός των αφίξεων αυξήθηκε στη Λαμπεντούζα. Ωστόσο, το Παρίσι διέψευσε τις αναφορές στον ιταλικό Τύπο ότι έχει αναπτύξει μια «αντιτρομοκρατική» αποστολή για να σταματήσει την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα. .

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Λαμπεντούζα την Κυριακή, ο Μελόνι, η οποία ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Οκτώβριο δεσμευόμενη να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση, είπε ότι «το μέλλον της Ευρώπης διακυβεύεται» εκτός εάν οι χώρες της ΕΕ συνεργαστούν για να βρουν «σοβαρές λύσεις».

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Ακόμη και οι Γερμανοί «Πράσινοι» ζητούν καταστολή της παράνομης μετανάστευσης: Ο φόβος της ακροδεξιάς φέρνει αναπάντεχες αλλαγές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: