Καζάνι που βράζει το Ιράν στην πρώτη επέτειο από τη δολοφονία της Μαχσά Αμιν: Γυναίκες καταδικασμένες σε θάνατο έβαλαν φωτιά σε φυλακή καίγοντας τα ρούχα τους

FILE PHOTO: A demonstrator with a writing reading ‘freedom’ on her forehead during a rally in solidarity with Iranian protests following the death of Mahsa Amini, in Berlin, Germany, 22 October 2022. EPA, CLEMENS BILAN




Σωφρονιστικοί υπάλληλοι έσβησαν την φωτιά που ξεκίνησαν κρατούμενες σε πτέρυγα της φυλακής Καρτσάκ καίγοντας τα ρούχα τους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, καταδικασμένες σε θάνατο κρατούμενες, διαμαρτυρόμενες κατά της διεύθυνσης της φυλακής έβαλαν φωτιά καίγοντας τα ρούχα τους.

Δεν είναι σαφές αν το περιστατικό συνδέεται με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά την πρώτη επέτειο του θανάτου της Μαχσά Αμίνι κατά την κράτησή της για παραβίαση των ενδυματολογικών κανόνων που επιβάλλονται στις γυναίκες στο Ιράν.

Η οργάνωση Kurdistan Human Rights Network ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι κρατούμενες προχώρησαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην φυλακή Καρτσάκ για την επέτειο του θανάτου της Μαχσά Αμίνι.

Ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στην φυλακή, ξυλοκόπησαν τις γυναίκες και πυροβόλησαν με μεταλλικά βλήματα (pellets) εναντίον τους.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τεχεράνη, Ιράν

Θύματα του «Daniel» και του εμφυλίου οι11.000 νεκροί και οι 10.000 αγνοούμενοι στη Λιβύη: Εκατοντάδες πτώματα εντόπισαν διασώστες σε παραλία της Ντέρνα [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: