Καταρρίφθηκε δήλωσε ο δήμαρχος: Drone της Ουκρανίας έφτασε ανενόχλητο μέχρι την περιφέρεια της Μόσχας, νεκροί από βομβαρδισμούς του ουκρανικού πυροβολικού

epa10860462 Ukrainian farmer Yakiv Marynchenko, 67, inspects the rubble of a destroyed grain storage on his farm, near the frontline town of Orikhiv, Zaporizhzhia region, southeastern Ukraine, 14 September 2023. EPA, KATERYNA KLOCHKO




Ουκρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα καταρρίφθηκε στην περιοχή Ραμένσκι της περιφέρειας της Μόσχας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανέφερε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν μέσω Telegram.

Σύμφωνα με τον αιρετό, κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές από τα συντρίμμια.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και ο δήμαρχος έκαναν λόγο περί κατάρριψης άλλων επτά ουκρανικών drones, εκ των οποίων 6 κατευθύνονταν στην Κριμαία.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με drones εναντίον στόχων ή κοινοτήτων στο έδαφος της Ρωσίας, ιδίως κοντά στα σύνορα, στην χερσόνησο της Κριμαίας και στην πρωτεύουσα Μόσχα, έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, με φόντο την αντεπίθεση του Κιέβου που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

  • Πέντε νεκροί σε βομβαρδισμούς του πυροβολικού της Ουκρανίας στην περιφέρεια Ντανιέτσκ

Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε εξαιτίας σφοδρών βομβαρδισμών του πυροβολικού της Ουκρανίας στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, ανακοίνωσε ο Ντένις Πουσίλιν, ο εγκατεστημένος από τη Ρωσία περιφερειάρχης της.

Στους βομβαρδισμούς στις περιοχές Κίροφ και Κουιμπουσέβσκι σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι, ενώ γυναίκα τραυματίστηκε στην περιοχή Σβέτλανταρσκ, ανέφερε ο κ. Πουσίλιν μέσω Telegram.

Η περιφέρεια Ντανιέτσκ, όπως και άλλες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, ελέγχονται εν μέρει από φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014.

Δεν έχει υπάρξει καμιά αντίδραση από πλευράς ουκρανικών αρχών μέχρι στιγμής.

  • Ένας νεκρός σε βομβαρδισμό της Ουκρανίας εναντίον χωριού στη Ρωσία

Ουκρανικό πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο στο χωριό Πλέχοβο, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο επικεφαλής των αρχών της περιφέρειας Κουρσκ, ο Ρομάν Σταραβόιτ.

Το χωριουδάκι «βομβαρδίστηκε από την Ουκρανία», ανέφερε ο περιφερειάρχης μέσω Telegram.

«Τριαντάχρονος σκοτώθηκε επιτόπου εξαιτίας τραυματισμού του από θραύσματα οβίδας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι «κατοικίες υπέστησαν ζημιές».

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα πλήγματα στο χωριό, μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Τους τελευταίους μήνες ρωσικές περιοχές που γειτνιάζουν με την Ουκρανία γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων. Οι ρωσικές αρχές κατηγορούν δυνάμεις του Κιέβου ότι σκοτώνουν άμαχους και προκαλούν καταστροφές σε υποδομές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Μόσχα, Russian Federation – Κίεβο, Ουκρανία

Κοντά στην Κριμαία: Η Μόσχα ισχυρίζεται πως κατέρριψε επτά drones της Ουκρανίας, έχουν πολλαπλασιαστεί οι οικρανικές επιθέσεις και στη Μόσχα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: