Ισχυρές καταιγίδες και στην Αθήνα τις επόμενες ώρες: Έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι δείχνουν τα στοιχεία του meteo

FILE PHOTO: Διαβάτες σ πλημμυρισμένους από τη βροχή δρόμους του κέντρου της Aθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν εκδηλωθεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης 28/09 στη Βόρεια Εύβοια. Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή του μετεωρολογικού σταθμού του δικτύου του meteo.gr/EAA στην Ιστιαία Ευβοίας όπου μέχρι τις 09:00 έχουν καταγραφεί 202 χιλιοστά και συνολικά από την Τετάρτη 27/09, 460 χιλιοστά.

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται και στην Αθήνα τις επόμενες ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το μεσημέρι όπως δείχνουν τα στοιχεία του meteo.

Πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης καταγράφονται εκ νέου και στην πόλη του Βόλου, ωστόσο λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί οι τοπικοί μετεωρολογικοί σταθμοί δε μεταδίδουν δεδομένα στο δίκτυο.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, κατά τη διάρκειας της Πέμπτης 28/09 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί (με φθίνουσα ένταση) κυρίως στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά έντονα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στον προγνωστικό χάρτη απεικονίζεται η εκτιμώμενη αθροιστική βροχόπτωση (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Πέμπτης 28/09 (24ωρο). Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Πηγή: Meteo

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: