Οι πλημμύρες και το τεράστιο κόστος τους, θα «πνίξουν» το πακέτο των κυβερνητικών παροχών: Απλά, προσδεθείτε, διότι ο «Χειμώνας του ’42» μπορεί να βρίσκεται ενώπιον μας…

Διαδηλωτές που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, παίρνουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή, ενάντια στο νέο εργατικό νομοσχέδιο, Αθήνα Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική, Αθήνα

«Η Ελλάδα εισέρχεται στον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942», προειδοποιούσε πέρυσι τέτοιες μέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός Ανάπτυξης.

«Όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει», καλούσε ο υπουργός τους πολίτες.

Ευτυχώς, ο Θεός της Ελλάδας (και της Ευρώπης) βοήθησε και ο περυσινός χειμώνας ήταν σχετικά ήπιος και δεν επαληθεύτηκε η πρόβλεψη του κ. Γεωργιάδη. Δεν παγώσαμε και γι` αυτό συνέβαλαν κάτι οι επιδοτήσεις στο ρεύμα, αλλά και οι σχετικά χαμηλές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εφέτος όμως; Ποια είναι η πρόβλεψη για τον χειμώνα που έρχεται; Πολύ θα ήθελα να ακούσω την πρόβλεψη του υπουργού Εργασίας σήμερα, κ. Γεωργιάδη! Αν θα προβλέψει και πάλι «χειμώνα του ’42»!

Με το ράλι ανόδου που καταγράφουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου όμως, η τιμή του μαύρου χρυσού θα κυμανθεί κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Γεγονός που σημαίνει ότι η θέρμανση φέτος θα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Μόλις έναν μήνα πριν την έναρξη πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης, οι ειδικοί λένε ότι η τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί αρκετά πάνω από το 1,5 ευρώ το λίτρο!

Δεν μιλάμε φυσικά για τις τιμές της βενζίνης που έχουν σταθεροποιηθεί πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο. Χωρίς αυτοκίνητο μπορούμε να κάνουμε, αλλά αν ο Θεός της Ελλάδας δεν βοηθήσει με τον καιρό και ο χειμώνας είναι εφέτος σκληρός, τι θα γίνει;

  • Απλά, προσδεθείτε !

Σε μία περίοδο μάλιστα που στον υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα έρχεται να προστεθεί ένα τσουνάμι ανατιμήσεων μετά τις φονικές πλημμύρες της Θεσσαλίας. Η αγορά περιμένει αυξήσεις 15-30% στα βασικά, καθημερινά προϊόντα, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση στα νοικοκυριά.

Ανατιμήσεις φωτιά αναμένονται στις τιμές του κρέατος φέρνουν οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel σε αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης αποκάλυψε μιλώντας στον Αντέννα ότι δεν θα υπάρξει επέκταση ούτε του market pass για τους τελευταίους μήνες της χρονιάς, λόγω του κόστους από την κακοκαιρία Daniel. Ο υπουργός είπε πάντως πώς θα συνεχιστεί το επίδομα θέρμανσης, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά να δούμε ποιους θα αφορά.

Το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σαββατοκύριακο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι γνώστες λένε ότι το «καλάθι» θα είναι μικρό, καθώς οι καταστροφικές πλημμύρες και το τεράστιο κόστος τους, θα «πνίξουν» το όποιο πακέτο των κυβερνητικών παροχών.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το μεγαλύτερο μέρος των 2,25 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα είναι κονδύλια που δεν πήρε για φυσικές καταστροφές και νέες υποδομές: Το ταμείο της Ούρσουλα είναι… μείον

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: