Η Γερμανία μπορεί χωρίς τον Φλικ, η Γαλλία δεν μπορεί χωρίς τον Μπαπέ: Φιλική νίκη με 2-1

epa10857386 France’s Antoine Griezmann (R) takes the ball from Germany’s goalkeeper Marc-Andre ter Stegen (L) after scoring the 2-1 from the penalty spot during the international friendly soccer match between Germany and France in Dortmund, Germany, 12 September 2023. EPA/FRIEDEMANN VOGEL




Η αποχώρηση του Χάνσι Φλικ από τον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας (προσωρινά χρέη προπονητή εκτελεί ο Ρούντι Φέλερ) έβαλε «τέλος» στο αρνητικό σερί των 5 αγώνων χωρίς νίκη για τα «πάντσερ».

Στο μεγάλο φιλικό με την Γαλλία, που διεξήχθη στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», η «μανσάφτ» νίκησε με 2-1 τους «τρικολόρ» και σαφώς δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε συντριβεί στο Βόλφσμπουργκ από την Ιαπωνία (1-4).

Η Γαλλία πριν από το αποψινό φιλικό «έτρεχε…. σερί» 6 αγώνων χωρίς ήττα από τους Γερμανούς (4-2-0), με την τελευταία από τα «πάντσερ» να καταγράφεται τον Ιούλιο του 2014, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Μουντιάλ.

Οι «τρικολόρ» παρατάχθηκαν χωρίς τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις σε τένοντας της επιγονατίδας, με αποτέλεσμα ο Ντιντιέ Ντεσάμπ να μην τον χρησιμοποιήσει.

Και όπως αποδεικνύει η στατιστική, η απουσία του κορυφαίου επιθετικού, κοστίζει ακριβά στην αντίπαλο της εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2024, καθώς στα τελευταία τέσσερα ματς χωρίς τον Μπαπέ στο αρχικό σχήμα, η Γαλλία αγνοεί την νίκη.

Αυτό συνέβη στις αναμετρήσεις με την Κροατία και την Αυστρία, τον Ιούνιο του 2022, με τα δύο ματς να λήγουν χωρίς νικητή (1-1, αλλά και στην ήττα από την Τυνησία με 1-0 τον περασμένο Νοέμβριο.

Μιλώντας στο μικρόφωνο του TF1, ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας και αντιπάλου της εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2024, σχολίασε με νόημα:

«Ποτέ δεν με κάνει χαρούμενο μία ήττα, αλλά ούτε και τους παίκτες. Είχαμε ένα καταστροφικό ξεκίνημα στον αγώνα και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα γρήγορο γκολ. Προφανώς δεν είναι αυτό που περιμένω, αλλά δεν πρόκειται να πιέσω την κατάσταση. Υπάρχουν ελαφρυντικά (σ.σ. ο Ντεσάμπ είχε αρκετές απουσίες) αλλά αυτό είναι και το υψηλό επίπεδο. Δεν έχουμε συνηθίσει να χάνουμε, αλλά η αμφισβήτηση είναι μόνιμη. Το υψηλό επίπεδο είναι… ανελέητο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

«Βαλκανικός πόλεμος» στο Ρουμανία – Κόσοβο: Διακοπή 50 λεπτών για πανό που έγραφαν «Το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία» και «Η Μολδαβία είναι ρουμανική»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: