Η ΕΔΕΚ βάζει στη θέση του τον τέως υπουργό Οικονομικών (του ΔΗΣΥ): Χλεύασε χωρίς αιδώ την έκκληση για έλεγχο των καυσίμων από την κατεχόμενη Κύπρο

FILE PHOTO: Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Πετρίδης δικαιολογείται… Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Αναμέναμε περισσότερη σοβαρότητα από τον τέως Υπουργό Οικονομικών, είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ για τον τέως υπουργό Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Ο τελευταίος, χωρίς αιδώ χλεύασε την έκκληση για έλεγχο των καυσίμων από την κατεχόμενη Κύπρο. Αναφέρει η ΕΔΕΚ:

Το σχόλιο του τέως Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία χλευάζει πρόταση της ΕΔΕΚ για έλεγχο της προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα, είναι άκρως απογοητευτικό.

Αναμέναμε περισσότερη σοβαρότητα από ένα πολιτικό, ο οποίος διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής εξουσίας για δέκα χρόνια.

Αναμέναμε από τον τέως Υπουργό να γνωρίζει ότι τα καύσιμα από τα κατεχόμενα δεν πληρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια εκπομπής μολύβδου και θείου και δεν περιέχουν βιοκαύσιμα σε ποσοστό 7%.

Αναμέναμε επίσης από ένα τέως Υπουργό Οικονομικών να επιθυμεί την ανάκτηση χαμένων εσόδων του κράτους.

Στην αήθη τοποθέτηση του τέως Υπουργού ότι η ΕΔΕΚ δεν θέλει λύση του Κυπριακού, θα θέλαμε να τον ερωτήσουμε: Γιατί οι διακυβερνήσεις, των οποίων ήταν μέλος για δέκα χρόνια, δεν έλυσαν το Κυπριακό; Επειδή δεν ήθελαν;

Και τέλος, να θυμίσουμε στον τέως Υπουργό ότι, για τον ίδιο, η ΕΔΕΚ ήταν θετική και εποικοδομητική δύναμη όταν ψήφιζε τον προϋπολογισμό του 2021, που κατέθεσε το Υπουργείο του, αλλά τώρα είναι γραφική.

Όταν ήταν στέλεχος κυβερνήσεων, είχε άλλες θέσεις ο κ. Πετρίδης, Μετά που έγινε τέως, άλλαξε στάση;

  • Η απαράδεκτη ανακοίνωση του τέως υπουργού Οικονομικών:

Με ανάρτηση ειρωνικού χαρακτήρα απαντά στα προτεινόμενα μέτρα της ΕΔΕΚ για όσους διέρχονται τα σημεία διέλευσης προς τα κατεχόμενα, ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Με γραφικότητες δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα (που υπάρχει). Μόνο με λύση του Κυπριακού. Στην οποία η ΕΔΕΚ πάντα τασσόταν εναντίον», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η ΕΔΕΚ μεταξύ άλλων προτείνει να μπει «είσοδος» 500 ευρώ σε όσους εισέρχονται στα κατεχόμενα (όπως στις ακριβές συναυλίες).

Επίσης προτείνει έλεγχο τον ντεπόζιτων των αυτοκινήτων (παρά το ότι ξεκαθαρίστηκε από την ΕΕ ότι αυτό είναι παράνομο).

Για να υποβοηθήσω θα πρόσθετα ένα ακόμη μέτρο: να γίνεται υποχρεωτική γαστροσκόπηση για να ελεγχθεί κατά ποσό οι επισκέπτες είναι επαρκώς «φαημένοι» για να αποτραπεί η πιθανότητα κατανάλωσης φαγητού σε ψευδοεστιατόριο!

Με γραφικότητες δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα (που υπάρχει). Μόνο με λύση του Κυπριακού. Στην οποία η ΕΔΕΚ πάντα τασσόταν εναντίον!

ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Η αρχική ανακοίνωση του Σοδιαλιστικού Κόμματος της Κύπρου, ανέφερε:

Η ΕΔΕΚ καταθέτει την πρόταση για εφαρμογή της μεθόδου των τριών τετάρτων του ντεποζίτου καυσίμων οχημάτων που εισέρχονται στα κατεχόμενα

Η ΕΔΕΚ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της τιμής των καυσίμων, μέσω της επιδότησης της τιμής των καυσίμων, θεωρεί ότι η ανάκτηση, από το κράτος, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χαμένων εσόδων από τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων στις ελεύθερες περιοχές, λόγω της παράνομης προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα, θα επιτρέψει στο κράτος να επιδοτήσει την τιμή των καυσίμων.

Για να μειωθεί ή και να σταματήσει η παράνομη προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα, επιβάλλεται η αυστηροποίηση του ελέγχου στα σημεία εισόδου και προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΔΕΚ καταθέτει την εξής πρόταση:

Στις διόδους εισόδου στα κατεχόμενα, να ελέγχεται το ντεπόζιτο καυσίμων του οχήματος. Εάν, η ποσότητα καυσίμων είναι κάτω των τριών τετάρτων (3/4) του ντεποζίτου, ο οδηγός να έχει ενώπιον του δύο επιλογές:

Να επιστρέψει στις ελεύθερες περιοχές και να συμπληρώσει την ποσότητα των καυσίμων μέχρι τα τρία τέταρτα του ντεποζίτου.

Να καταβάλλει το ποσό των 500 ευρώ και να εισέλθει στα κατεχόμενα.

Με εφαρμογή αυτής της πρότασης:

Το κράτος, επαναλαμβάνουμε, θα ανακτήσει χαμένα έσοδα και θα μπορεί να επιδοτήσει τις τιμές των καυσίμων, για να επέλθει μείωση των τιμών.

Θα σταματήσει η «αιμοδότηση» της οικονομίας των κατεχομένων.

Θεωρούμε ότι η πρόταση είναι και ρεαλιστική και εφαρμόσιμη και καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εμπορίου να τη μελετήσουν.

Αισιοδοξία Χριστοδουλίδη για τους μακροπρόθεσμους στόχους της κυπριακής οικονομίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: