Η Χαμάς εξαπολύει απειλές κατά του Ισραήλ: Θα επιστρέψουμε στην Ιντιφάντα, προειδοποιεί ο Σαλέχ αλ -Αρούρι

FILE PHOTO: Γκράφιτι στη Γάζα με την εικόνα του ισλαμιστή Sheikh Ahmed Yassin, ηγέτη της Χαμάς που σκοτώθηκε από τους Ισραηλινούς τo 2022. EPA/MOHAMMED SABER




Ο Σαλέχ αλ -Αρούρι, αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, συναντήθηκε στη Βηρυτό χθες Σάββατο με αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης – με επικεφαλής τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του, Τζαμίλ Μαζάρ.

Οι δυο τους κάλεσαν τη Χαμάς και το Λαϊκό Μέτωπο να κλιμακώσουν την αντίθεσή τους κατά του Ισραήλ.

Οι δύο παρατάξεις κάλεσαν επίσης την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής «να επιστρέψει στην Ιντιφάντα για να επιτευχθεί εθνική ενότητα και διευθέτηση του παλαιστινιακού σε εθνικές και δημοκρατικές βάσεις».

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στο Ain al-Hilweh, έναν παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στον Λίβανο, λίγο μετά τη διακοπή των συγκρούσεων πριν από δύο ημέρες. Επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους προς όλα τα μέρη για τη σταθεροποίηση της εκεχειρίας στην περιοχή.

Οι δύο παρατάξεις τόνισαν ότι πρέπει να απαγορευθούν οι εσωτερικές μάχες και η μη χρήση όπλων για την επίλυση συγκρούσεων στα παλαιστινιακά στρατόπεδα. Επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους για ειρήνη μεταξύ των πολιτών και των αρχών του Λιβάνου, ιδιαίτερα στην περιοχή της Σιδώνας και στις νότιες περιοχές της χώρας.

 

Οι προηγούμενες απειλές του Αρούρι

Τον περασμένο μήνα, ο Αρούρι απείλησε με πόλεμο εναντίον του Ισραήλ, στον οποίο ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε ότι η Χαμάς και το Ιράν θα πληρώσουν «το πλήρες τίμημα» για τις τρομοκρατικές τους επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Ο Αρούρι είπε επίσης ότι η ισραηλινή κυβέρνηση «θα υποστεί ηχηρή ήττα, η οποία θα οδηγήσει στην απόσυρσή τους από ολόκληρη τη Δυτική Όχθη.

«Οι ηγέτες της κατοχικής κυβέρνησης, με τις εξτρεμιστικές τους πολιτικές, θα προκαλέσουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στην περιοχή», συνέχισε.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post 

Φεύγει από την τροχιά της Ρωσίας η πιστή, καλή σύμμαχος Αρμενία; «Η Μόσχα έχει η ίδια ανάγκη από όπλα, εμάς θα προστατέψει;» από Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: