Η απόλυτη στρεψοδικία από τον κατοχικό Τατάρ: Κατηγορεί τον ΟΗΕ για την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1964, που δημιούργησε το Κυπριακό

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ στην κατεχόμενη Κύπρο. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Ως ιλαροτραγωδία μπορούν να αντιμετωπιστούν οι νέες δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ που έφτασε να κατηγορεί τον ΟΗΕ ως υπέυθυνο για το Κυπριακό, με τη στάση που τήρησε από το 1964 και μετά.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ:

Παράπονο στα Ηνωμένα Έθνη υπέβαλλε το κατοχικό καθεστώς για την «λάθος συμπεριφορά» μέλους της ειρηνευτικής δύναμης εναντίον Τούρκου στρατιώτη κατά την διάρκεια εργασίων καθαριότητας «εντός των συνόρων της (παράνομης) “τδβκ”» στην Λευκωσία, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ότι παρακολουθούν την υπόθεση.

Σε δηλώσεις του στο κανάλι CNN Türk, που αναμεταδίδουν τα τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Τατάρ πρόσθεσε ότι αυτό που έγινε δεν τους άρεσε.

Αναφερόμενος στην περιοχή της Πύλας είπε ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ  προσπαθεί να αποτρέψει την κατασκευή δρόμου Άρσους-Πύλας που θα ξεκινήσει «από τα σύνορα της (παράνομης) “τδβκ”», κατά την έκφρασή του, και υποστήριξε ότι οι ενέργειες  της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ψευδοκράτους από το 1974, δήθεν «ρίχνει σκιά στην αμεροληψία» του ΟΗΕ.

Ο Τατάρ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις που αφορούσαν την ε/κ πλευρά, ο ΟΗΕ έκλεισε τα μάτια στην κατασκευή δρόμων, σπιτιών, πανεπιστημίων και εμπορικών κέντρων στη νεκρή ζώνη με την παραχώρησή προνομίων.

«Στέκονται απλά και παρακολουθούν τις προσπάθειες της ε/κ διοίκησής -όπως ανέφερε την Κυπριακή Δημοκρατία- να πάρει εδάφη στην ουδέτερη ζώνη ως δικά της και το αποδέχονται».

Κατά κάποιο τρόπο, συνέχισε, ο ΟΗΕ είναι υπεύθυνος για το Κυπριακό, με τη μονομερή αναγνώριση της κυβέρνησης Μακαρίου της εποχής εκείνης, ως Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία απέκλεισε τους Τουρκοκύπριους από την Κυπριακή Δημοκρατία, αναφερόμενος στο ψήφισμα 186 του ΟΗΕ στις 4 Μαρτίου 1964.

Επανέλαβε ότι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν με την αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου καθεστώτος των Τ/κ και  η συμφωνία στην Κύπρο θα γίνει με τη συνεργασία των “δύο κρατών”. Υπενθύμισε επίσης ότι η Τουρκία στηρίζει αυτή τη στάση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ / ΡΠΑ / ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Tην επιστροφή του Λήδρα Πάλας στην κυριότητα της Εκκλησίας διεκδικεί ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Θα αξιοποιηθεί ως χώρος εκδηλώσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: